FutbolGalatasarayFenerbahçe

Süper Kupa'da yabancı hakem mi olacak? Özbek, Okan Buruk'u destekledi

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un Süper Kupa'da yabancı hakemin konusu değerlendirilmesi konusuna açıklama yaptı. Detaylar...

Galatasaray ile Fenerbahçe, Süper Kupa finalinde karşı karşıya geleceği maç öncesinde yabancı hakem konusu tartışılmaya devam ediliyor. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un yabancı hakem konusuna değinmesi sonrası Okan Buruk, Türk hakemlerini işaret etmişti. Başkan Özbek'te teknik direktörünü destekleyen açıklama yaptı. Detaylar…

''Yabancı hakem seviyesine inmek yanlış''

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, yabancı hakem hakkında açıklama yaptı. Özbek, ''Olayları yabancı hakem seviyesine indirmek son derece yanlış. Biz bu seviyeye nasıl geldik? Bunu yabancı hakemle açıklayamazsınız.'' dedi.

Okan Buruk, Türk hakemlerini işaret etmişti

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk'ta yabancı hakeme karşı olduklarını açıklamıştı. Buruk, "Yabancı hakemle ilgili Fenerbahçe'nin bir talebi olmuş. Bunu kulüp olarak mı yaptılar, yazılı olarak mı yaptılar, arkasında başka hesaplar mı var bilmiyoruz. Biz, Türk hakemlerine güveniyoruz. Onların en iyisini yapabileceğini biliyoruz. İş onlarla devam edecek. Dünyanın birçok yerinde yabancı hakem kullanılıyor. Avrupa kupalarında da birçok yabancı hakemi de gördük. Bazen Türk hakemlerin hakkının yenildiğini düşünüyorum. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ve UEFA Avrupa Ligi'ndeki hakemleri gördükten sonra kimse kusura bakmasın bizim hakemlerimiz hepsinden iyi. Onların da güvene ihtiyacı var. Çok önemli bir yarış var. Türkiye Futbol Federasyonu da hakemleri desteklemek için yeni uygulamaları hayata geçiriyor. Süper Kupa'nın hakemleriyle ilgili karar federasyonun. Türk veya yabancı olursa olsun maça çıkacağız." demişti.

Ali Koç ne demişti?

Geçtiğimiz günlerde Ali Koç, düzenlediği basın toplantısında yabancı hakem polemiği üzerinden Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk için de dikkat çeken ifadeler kullanmıştı.
 
Koç, "Madem TFF Başkanı'ndan memnun değilsiniz, kurullar rezil... Hakemler kötü... O zaman siz de bizim gibi yabancı hakem talebinde bulunun! Mertseniz, dürüstseniz, kendinize güveniyorsanız... Bu sizin en büyük samimiyet testiniz. 

Hakemlerden memnunsunuz! Sadece bizim maçlarda güvenmiyorsunuz! Riyakar oğlu riyakarsınız! Belki de ülke için beka sorunusunuz. Milyonlar için sorunsunuz. Hocaya (Okan Buruk) sormak lazım en yakın hakem arkadaşı kim, bilenler bilir. 


Yabancı hakem istemezler, Avrupa'da yabancı hakemlerin nasıl maç yönettiğini görüyorlar. Kendilerini, Avrupa'da yere atıyorlar ama onlar "Kalk" diyor. Tabii istemezler" demişti.