Süper LigFenerbahçeBeşiktaş

Talisca, geri dönmek istediğini açıkladı

Bir dönem Türkiye Süper Lig'de Beşiktaş'ın formasını giyen ve ismi transferde Türk kulüpleriyle anılan Anderson Talisca'dan transfer açıklaması geldi.

Suudi Arabistan Pro Ligi ekiplerinden Al Nassr'ın formasını terleten Brezilyalı on numara Anderson Talisca, kariyeri hakkında konuştu. Talisca, geri dönmeyi hayal ettiği kulübü duyurdu. İşte detaylar…

Beşiktaş taraftarının sevgilisi oldu

2016-17 ve 2017-18 sezonlarında Beşiktaş'ta kiralık olarak forma giyen Anderson Talisca, gösterdiği performansla Siyah-Beyazlı taraftarların sevgilisi oldu.

Talisca o dönem 80 maça çıktı ve 37 gol 14 asistlik performansa imza attı.

Transfer dönemlerinin gözdesi

Daha sonra önce Çin'in Evergrande, ardından da Suudi Arabistan'ın Al Nassr kulübüne transfer olan Brezilyalı yıldız, birçok transfer döneminde Türkiye'den; Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe ile anılmaya devam etti.

Kariyeri hakkında ipucu verdi

30 yaşındaki Brezilyalı on numara, ülkesinde Caze TV'ye konuk oldu. Talisca burada kariyeri hakkında konuşurken, gelecekteki takımı hakkında da ipucu verdi.

"Bahia'ya geri dönmeyi hayal ediyorum"

Anderson Talisca açıklamasında, "Bir gün Bahia'ya geri dönmeyi hayal ediyorum. Ancak şu an değil. Şimdi zamanı değil." ifadelerini kullandı.

Futbola Bahia'da başladı

Talisca, futbol kariyerine Bahia'nın B takımında başladı. Ardından A takımın formasını 3 sezon boyunca giyen Talisca, 2014-15 sezonunda Portekiz ekibi Benfica'ya 5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer olarak Avrupa'ya adım attı.

Sezonu 25 golle tamamladı

Talisca, geçtiğimiz sezon Al Nassr ile Suudi Arabistan'da 25 maça çıktı. Yıldız isim bu müsabakalarda 25 kez ağları havalandırmayı başardı ve 4 asist kaydetti.