Son DurumSon DakikaSüper Lig

Alanyaspor, Tarikat Lideri Pione Sisto'yu transfer etti

Tarikat lideri Akhabl Pinheiro ve Pione Sisto, Süper Lig ekibi Alanyaspor'a transfer oldu. Daha önce sadece meyve ile beslenerekte gündem olmuştu.

Alanyaspor'dan forvet hattına dikkat çeken bir takviye geldi. Akdeniz ekibi, 28 yaşındaki santrfor Pione Sisto ile anlaşma sağladı. Tjörring altyapısında futbola başlayan Sisto daha sonra Midtjylland'a transfer oldu. 2016-2017 sezonunda 6 milyon euro bedelle Celta Vigo'ya giden Pione Sisto, 2020-2021 sezonunda Danimarka temsilcisine geri dönmüştü.

Tarikat kurdu, devlet olmak istiyor

Celta Vigo’dan ayrılmadan önce son bombasını patlatan Sisto, Portekiz’de 4.7 hektarlık bir arazi satın alarak kendisinin de liderleri arasında olduğu tarikatının kullanımına sundu.

Liderleri arasında Akhabl Pinheiro adında bir filozofun da bulunduğu tarikat, Sisto’nun satın aldığı arazide ‘Pineal Krallığı’ adında bağımsız bir bölge oluşturarak burada kendi kurallarına ve kültürlerine göre bir yaşam inşa etmeyi kendilerine görev bildiler.

Covid'de gündeme geldi

Celta Vigo’ya transferinin duyurulduğu videoda ailesi ile yerli ritüeli gerçekleştirerek Avrupa’yı şaşırtan Sisto, Covid-19 pandemisinde de gündem olmayı şaşırttı.


Ailesi ve kabilesi Danimarka’da yaşayan ancak kendisi İspanya’da forma giyen Sisto, Mart 2020’de Covid-19 pandemisinin yaşandığı sıralarda tüm yasakları delerek arabasıyla Danimarka’ya gitti. Yol boyunca Instagram hesabından canlı yayın yapan futbolcu, yolculuğunun ‘zorunlu olduğunu’ şu sözlerle özetledi: “Eve dönmem gerekiyordu.”

Midtjylland kovdu

Portekiz’de yaptığı ‘arazi yatırımının’ ardından Celta Vigo’dan ayrılarak futbola başladığı kulübe; Midtjylland’a dönen Sisto’yu burada da beklediği gibi bir ortam karşılamadı.
İnişli-çıkışlı grafiklerle süren 3 sezonun ardından Pione Sisto’nun ayrılığını Midtjylland Sportif Direktörü Sven Graversen, şu sözlerle açıkladı:

“Sisto ile iletişim kurmak oldukça güçleşti ve bu yüzden çevresindekilerle konuşmak durumunda kaldık ancak bu da kolay değildi. Pione için harcanılan enerjinin karşılığını göremedik ve üzülerek bu noktaya geldik. Ancak kulüpte en önemli şey kültür ve değerler bütünüdür.”