FenerbahçeSüper LigFutbol

Tayfun Ünlü yazdı: Fenerbahçe’de beklenmedik kayıp…

Fenerbahçe Süper Lig'in 21. haftasında Samsunspor ile kendi sahasında 1-1 berabere kaldı. Maçtan sonra Tayfun Ünlü maç analizini kaleme aldı. Detaylar...

Ligin ikinci yarısının ikinci maçında kendi evinde Samsunspor karşısında erken bulduğu golle öne geçmesine rağmen, sahadan beraberlikle ayrıldı.

Konuk ekibin deplasman karnesini göz önünde bulundurursak ev sahibi ekip için kaybedilmiş çok önemli 2 puan olarak baka biliriz.

Maça çoşkulu ve istekli başlayan Fenerbahçe aradığı net pozisyonları da buldu. Bunlardan bir tanesini İrfan Can gole çevirerek takımını seyircisi önünde öne geçirdi.

Oyunun ilerleyen dakikalarında da yakaladığı pozisyonları cömertçe harcadı.

Maçın ikinci yarısında oyuna yavaş yavaş ortak olan Samsunspor golün sinyallerini vermeye başladı.

Oyuna ortak olduktan sonra Fenerbahçe kalesinde tehlike yarat konuk ekip yakaladığı serbest vuruştan aradığı golü buldu ve beraberliği yakaladı.

Golden önce verilen serbest vuruş yanlış karar mı ?

Pozisyon faul değil, temasın yeterliliği yok ve temasta bir şiddet yok, lakin İsmailin ellerinin orada işi yok. Eğer hakem ellerini orda görürse temasın şiddetini düzenlese bile faul verebilir.

İsmail hocanın oyuna hamleleri…

Konuk ekip bulduğu beraberlik golünden sonra alanları daraltıp tamamen ceza sahasına gömülüp, kontra ataklarla tehlike yaratmak istediği çok açık bir şekilde görünürken neden alan bulunca daha etkili olacak oyuncuları oyundan aldı anlamak güç.

Ligin en çok kilit pası atan Tadici oyundan alınmasını anlamıyorum, zira rakip savunmaya gömülmüşken, kilit paslara bu kadar ihtiyaç varken anlam veremediğim bir tercih oldu.

Sıkışan ve stresi artan maçlarda tecrübesini kullanabileceğin Edin Dzeko neden oyundan alındı anlam veremedim. Bu dakikalarda stres yönetimini yapabilecek en tecrübeli futbolcu. Oyuncu değişiklerinden sonra yapılan onca kenar ortasında keşke Dzeko oyunda kalsaydı demedim desem yalan olur.

Samsunspor’un karşıladığı topları toplayıp pas yada şut çekebilecek olan Szymanzkinin de oyundan çıkması kabul edebileceğim bir değişiklik değil.

Maçtan önce B planı hazırlanmamış, tamamiyle oyunu okumadan yapılan panik değişiklikleri diyebilirim.

Fenerbahçe’li futbolcuların sonuca gidemediği, yakaladığı pozisyonları değerlendiremediği karşılaşmada Fenerbahçe teknik kadrosu da formsuz ve hazırlıksızdı.

Fenerbahçe’nin kendi sahasında oynadığı karşılaşmalarının yaklaşık yüzde 30% da puan kaybetmesi ciddi bir problem gibi gözüküyor.

Bu sorunu çözmesi gereken İsmail hoca umarım ciddiyetin farkına varır. Özellikle farkına varır diyorum, çünkü maçtan sonra yaptığı açıklamalarla bu noktaları sorun olarak görmediğini ifade ediyor.

Fenerbahçe eline aldığı ve lehine çevirdiği psikolojik üstünlüğü 1 hafta elinde tutamayarak işleri zora soktu.

Çarşamba günü Başakşehir karşısında çok önemli ve zor bir karşılaşmaya çıkacak Fenerbahçe.

Çarşamba maç sonu yazımda görüşmek üzere…