TrabzonsporSüper LigFutbol

Trabzonspor ile sözleşmesini feshetmişti, ortada kaldı!

Trabzonspor'da serbest kalma maddesinin geçerliliğini kaybetmesine 5 dakika kala mail atarak sözleşmesini tek taraftlı fesheden Thomas Meuiner, imza atacağı Lille'in anlaşmayı askıya alması ile ortada kaldı.

Çocuğunun sağlık durumu nedeniyle Trabzonspor’dan izin isteyen ve 18 Temmuz’a kadar izin alan Meunier daha sonra tek taraflı olarak sözleşmesini feshetmişti.

5 dakika kala mail gönderdi, sözleşmesini tek taraflı feshetti

Kulüp başkanı Ertuğrul Doğan, sürpriz gelişmeyi, "Thomas Meunier ile yaptığımız anlaşma sırasında, burada anlatamayacağım ailevi sebepler nedeniyle ailesinin bulunduğu yerde bir takıma transfer olursa anlayış göstereceğimizi belirtmiştik. Bu takım her kimse, Trabzonspor'la temasa geçecek. Bu maddeyi eklemiştik ama dün gece, sürenin dolmasına 5 dakika kala bizi çok üzen bir mail gönderdi. Bize, 23.55 civarında sözleşmesini tek taraflı şekilde sonlandırdığını bildirdi. Ben de avukatlara talimat verdim, hukuki anlamda haklarımızı kullanacağız. Kendisine ve gideceği kulübe dava açacağız." ifadelerini kullanmıştı.

Trabzonspor, Meunier ve Lille'i şikayet etti

61 Saat'in haberine göre Trabzonspor; transfer görüşmesi öncesi herhangi bir bildirimde bulunmayan Meunier ve anlaştığı Lille kulübünü UEFA’ya ve FIFA’ya şikayet etti. Trabzonspor’un ihtarı sonrası Fransız kulübü yaptığı geri dönüşte oyuncuyla görüşme yapmadıklarını ifade ederek kendisini kurtamaya çalıştı. Bordo mavililer ise bu cevabı kabul etmedi. 

Lille transferi askıya aldı, Meunier ortada kaldı

İzinsiz olarak kontratlı oyuncu ile görüşen Lille, Trabzonspor'un şikayet sonrası Meunier transferini askıya aldı. Trabzonspor ile olan sözleşmesini tek taraflı fesheden ve Fransa'ya transfer olmayı planlayan Thomas Meunier ise adeta ortada kaldı. 

Trabzonspor geri adım atmayacak

Öte yandan Trabzonspor Kulübü yetkileri söz konusu transfer görüşmelerinin önceden kendilerine bildirilmesi halinde herhangi bi sorun çıkarmayacaklarını, oyuncu ve kulübün bu görüşmeleri gizlice gerçekleştirdiğini bildirdi.

Bordo mavililer, bu sürecin takipçisi olacağını ve kulüp olarak haklarını sonuna kadar savunacağını duyurdu. UEFA ve FIFA'nın vereceği karar merakla bekleniyor.