FutbolTransferSüper Lig

Vedat Muriqi bombası! Süper Lig'e dönüyor...

Fenerbahçe'ye rekor bonservis geliri kazandırarak Avrupa'ya transfer olan Kosovalı golcü Vedat Muriqi'nin Süper Lig'e dönebileceği ileri sürüldü. İşte detaylar...

Giresunspor formasıyla başladığı Türkiye kariyerinde Çaykur Rizespor ve Gençlerbirliği formaları giyen Kosovalı golcünün Süper Lig'deki son durağı Fenerbahçe oldu. Vedat Muriqi, 2022 yılı Ocak ayında 21 milyon Euro'ya Serie A ekibi Lazio'nun kadrosuna katıldı. Son olarak kariyerine Mallorca'da devam eden 29 yaşındaki oyuncunun, yeniden Süper Lig'e dönmeye hazırlandığı iddia edildi.   

Galatasaray, Vedat Muriqi'yi transfer etmek istiyor

A Spor'un haberine göre; ara transfer döneminde oyuncuyla ilgilenen Galatasaray, alternatif golcü olarak kadrosuna katmayı düşünüyor.

Bakambu'nun yerine Muriqi

Haberde, sarı kırmızılıların beklentileri karşılaşamayan Demokratik Kongolu golcü Cedric Bakambu'yla yollarını ayıracağı ve yerine Kosovalı golcüyü listesine aldığı ileri sürüldü.

Türkiye'ye dönmeye sıcak bakıyor

Mallorca formasıyla 3 sezonda 69 maçta 25 gol, 9 asistlik performans sergileyen tecrübeli golcünün de Türkiye'ye dönmeye sıcak baktığı belirtildi.

6 aylık kiralama teklifi yapılacak

İlk etapta oyuncuyu kiralık olarak katmayı düşündüğü söylenen Galatasaray, 6 aylık bir kiralama teklifinde kaydedildi. Transferin önümüzdeki günlerde detaylanması ve resmi adımların atılması bekleniyor.

2015'te Türk vatandaşlığı aldı

Öte yandan Vedat Muriqi, Kosova ve Arnavutluk vatandaşlığına ek olarak 2015 yılında "Vedat Muriç" ismi ile Türk vatandaşlığı aldı.