Oyunda, göze çarpan, yazılan bir masal, masalı çocuklarla paylaşmayı o kadar çok ister ki; Bu davranışların saflığı ve güzelliğiyle kitap yaşamaya başlar.
İçinden bir anda kelebekler, arılar, çiçekler, müzisyenler, anlatıcılar ve kuklalar çıkar. Masal da doğa gibi canlanıverir.

Anlatıcıların masalı anlatımı, kuklacılar kitaptaki karakterlerin kuklalarını oynatmaya, müzisyenler için parçaları aktarmayı çalmaya başlarlar ve bir doğa masalı başlar.

Masalda Bilge Dede ile Tarçın'ın öyküsü anlatılmaktadır. Annesi ve babasının iş seyahatine giden Tarçın, yaz tatilinde çocuklar için düzenlenen sanat okuluna başlayacak; bunun için de anne ve babası onu ormanda yaşayan dedesinin yanına götürmüşlerdir. Ormanda harika kıpır kıpır festivalli bir yaz başladı; fakat Tarçın'ın annesi ile babasından ilk kez ayrı kaldığı için üzülür. İçine dönmüş ve hırçınlaşmıştır. Yeni okulda, öğrencilerde ve orman yaşantısında alışma güçlükleri çekmektedir. Fakat dedesinin sevgisi, doğanın gücü ve beklenenler Tarçın'ı çok değiştirecektir. 

Ayvalık Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Erkan Cılak, "Doğa''nın ve ''Sevgi''nin dönüşüm gücünü anlatmayı amaçlayan oyunda sevebilen bir neslin büyümesine katkı sağlamayı hedefledik. Bu durumun de oyunumuz, ülkelerin doğayı ve insan doğasını anlatır; Çocuklarımız standart ve değerleri duruyor. Oyunumuz çocukları, doğalarını ve kendi doğalarını tanıyabilmeleri için teşvik edicidir" diye konuştu.

Oyun Nejat Uygur Sahnesi'nde 14 ve 16 Kasım tarihlerinde saat 16.00'da sahnelenecek.