FutbolSon DurumSon Dakika

150 milyonluk oyuncu yerine Arda Güler...

Real Madrid'de son haftalarda gösterdiği başarılı performansla İspanya'ya damga vuran Arda Güler için namağlup şampiyon olan Bayer Leverkusen iddiası ortaya atıldı.

Geçtiğimiz yaz transfer döneminde Fenerbahçe'den Real Madrid'e transfer olan Arda Güler, son haftalarda gösterdiği harika performans sonrası tüm dünyanın gündemine oturdu. İspanyol ekibindeki geleceği merak konusu olan genç yıldız için o dev takım, kulübün kapısına dayandı. İşte son dakika Arda Güler transfer haberinin tüm detayları…

Fenerbahçe forması ile özellikle 2022/23 sezonunda iyi bir performans gösteren Arda Güler için birçok dev takım sıraya girmişti. Yetenekli oyuncunun adı sıkça Barcelona ile anılırken Real Madrid araya girerek flaş bir transfer çalımına imza atmıştı.

ARDA GÜLER İKİNCİ YARI KADROYA GİRMEYİ BAŞARDI

Madrid ekibi bu transfer için Fenerbahçe'ye 20 milyon Euro bonsevis bedeli ödemiş ayrıca 10 milyon Euro bonus ve sonraki satıştan %20 pay taahhüt etmişti. Art arda yaşadığı sakatlıklardan ötürü sezonun ilk yarısını tedavi süreci ile geçiren milli yıldız, ikinci yarıda kadroya girmeye başladı.

Carlo Ancelotti'nin uzun süren süreçte kademeli olarak oyuna almaya başladığı Arda Güler, son haftalarda yaptıkları ile gündem olmaya devam ediyor. 19 yaşındaki Arda Güler, son olarak LaLiga'nın 37. haftasında Villarreal deplasmanına konuk olan Real Madrid'de boy gösterdi.

63 DAKİKADA 1 GOL

90 dakika boyunca sahada kalan yetenekli yıldız, attığı 2 golle takımının en iyi performans gösteren ismi oldu. Yalnızca 4'ü ilk 11 olmak üzere LaLiga'da 10 maçta çıkan milli futbolcu Arda Güler, 6 kez ağları sarsmayı başardı. 6 gole yalnızca 373 dakikada ulaşmayı başaran Carlo Ancelotti'nin genç prensi, her 63 dakikada 1 gol katkısı sağlamayı başardı.

Daha önce İspanyol basınından Marca'nın haberine göre Carlo Ancelotti'nin oyuncusunu takımda tutma kararı verdiği öne sürülmüştü. Ayrıca Villarreal maçının ardından açıklamada bulunan Ancelotti, "Arda, özel olduğunu gösterdi. Kaleye ne kadar yakın oynarsa o kadar iyi.

LEVERKUSEN ARDA GÜLER'İ İSTİYOR

Özel bir yeteneği var. Bu yeteneğini kaleye uzak olmaktan daha çok yakın olduğunda daha iyi gösterebiliyor." demişti. TodoFichajes'in haberine göre; Arda Güler'i satmak ya da kiralamak gibi bir düşüncesi olmayan Real Madrid'in kapısını Bayer Leverkusen çalmaya devam ediyor.

NAMAĞLUP ŞAMPİYON OLDULAR

Bundesliga'yı namağlup şekilde şampiyon tamamlayan Alman devi, bir sezon da olsa 19 yaşındaki yetenekli oyuncuyu kiralık olarak renklerine bağlamak istiyor. Haberin devamında Xabi Alanso'nun gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek olan takımını Arda ile güçlendirmek istediği öne sürüldü.


Bu sezon Leverkusen'de 47 maçta 18 gol 20 asist yapan Florian Wirtz'in Real Madrid, Arsenal, Manchester City ve PSG gibi devlerden birine transfer olacağı belirtilirken, Bundesliga ekibinin Arda Güler'le 21 yaşındaki yıldız futbolcunun yerini doldurmayı planladığı öğrenildi. PSG'in Florian Wirtz için 150 milyon euro'yu gözden çıkardığı kaydedildi. (Sabah)