Genel

6 puanlık maç Samsunspor'un

Ligin başlangıcından bugüne değin sancılı süreçlerden geçen Samsunspor kritik Fatih Karagümrük maçı öncesi Cas'tan gelen 2 dönem transfer yasağı ile sarsılmıştı. Bu durum maçın önemini daha da arttıran olgu olarak öne çıkmaktaydı. Yazarımız Cenk Turgut, maçın detaylarını kaleme aldı. Detaylar...

Gelelim maça;

Samsunspor takımı ligin kalan kısmına nazaran 2 forvet ile sahada yer alsada,Gisdol hocanın ana düşüncesi olan rakipten fazla koşmak, ikili mücadele kazanmak ve topun arkasına hızlı geçmek konularında taviz vermedi. İlk yarıda İstanbul ekibi kenarlardan etkili olmaya çalışmış olsada ilk yarı sonu tabelada eşitlik ile sonlandı. 

İkinci yarıya Ercan - Marius değişikliği ile başlayan Samsunspor , 59 ncu dakikada ise orta saha ve 2 nci forvet Dimatta'yı değiştirerek devam etti.Oyunun daha çok ortasahada top kapma mücadelesi şeklinde geçmesinden  dolayi ortasaha oyuncularının kondisyon sorunları ortaya çıktı. Dk 75 te ise genç sağ bek Haluk  ve Holse oyundan alındılar.Oyuna dinamizm katan Gisdol rakibin defansının yerleşim hatasından dk 84 'te Ercan Kara ile golü bulmayı başardı. 6 puanlık maç Samsunspor'ndu.

Maçtan sonra Gisdol hocanın taraftarla birlik olması ve oyuncular özlediğimiz görüntülerdi. Bir parantezde genç bek Haluğa açalım.  Buralara büyük mücadele göstererek geldiği gözlerden kaçmadı. Tüm enerjisini sahaya yansıtması takdire şayandı. Önünde Yunus Emre ve Polat gibi kötü örnekler var . Bu kendisi için en büyük ders.

Futbolda sadece bir dönem değil her zaman iyi ve formda olmak gerekiyor. Saha içi kadar saha dışınıda yönetmek gerekiyor.

Bunları yaparsa hem Samsunspor hem de Türk futbolu genç bir ismi kazanmış olur.