GenelSon DurumSon Dakika

663. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde para ödülü dudak uçuklatıyor

Edirne Beledyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşecek 663. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde program ve para ödülleri belli oldu. İşte detaylar...

Edirne Belediyesi'nin yaptığı açıklamaya göre 663. Kırkpınar Yağlı Güreşleri, 4-7 Temmuz tarihleri arasında Sarayiçi Er Meyda'nında gerçekleşecek.

Kırkpınar programı açıklandı

663. Kırkpınar Yağlı Güreşleri, paşpehlivanlık ön eleme güreşleriyle 4 Temmuz Perşembe günü saat 13.00'te başlayacak. Kırkpınar'ın 4 altın kemerli ağası olan Seyfettin Selim, ağa karşılama töreni kapsamında 5 Temmuz Cuma günğ Selimiye Meydanı'nda karşılanacak. Yapılacak konuşmaların sonrasında ise Atatürk Anıtı'na çelenk sunulacak. Pehlivanlar Mezarlığı zirayeti ve dua edilmesi sonrası Eski Cami'de de mevlit okutulacak. 

Organizasyonda güreşler ise Cuma günü 14.00'te minik boylarda yapılacak pehlivanların karşılaşmarı ile devam edecek. 

Ödül töreni ne zaman?

663. Kırkpınar Yağlı Güreşleri, 6 Temmuz Cumartesi çeşitli güreşlerle sürecek ve başpehlivanlar da çayıra çıkacak. Kırkpınar'ın son günü sabah saatlerinde başlayacak mücadeleler başpehlivanlık final güreşleriyle sona erecek. 7 Temmuz günü gerçekleşecek programda ağalık ihalesi, bayrak töreni ve ödül töreni de gerçekleşecek.

Kırkpınar'da başpehlivanın para ödülü 1 milyon!

663. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde verilecek para ödülleri de belli oldu. Organizasyonda başpehlivan olan güreşçi 1 milyon Türk Lirası alacak. Başpehlivan ikincisine 275 bin Türk Lirası verilirken başpehlivanlık üçüncülerine ise 140'ar bin Türk Lirası ödül verilecek.

Tüm boylarda dereceye girecek olan pehlivanlara verilecek olan para ödülü, yolluk ve tur ücretleri ile bu yıl 3 milyon Türk Lirası'na ulaşacak.