GenelSon DurumSon Dakika

Adana'ya Kadın Dayanışma Merkezi kuruluyor

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri DairesiBaşkanlığı, Seyhan Belediyesi, Cinsel Eşitliği İzleme Derneği (CEİD), Adana YerelEşitlik İzleme Birleşenleri (YEİB)  iş birliğiile “Kadın Danışma Merkezleri Deneyim Paylaşımı Çalıştayı” düzenlendi.

Çalıştay, Seyhan Belediyesi Kadın ve Aile HizmetleriMüdürlüğü toplantı salonunda, Av. Muhal İkikardeş'in açılış konuşması ile başladı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri DaireBaşkanı Ayten Dolançay, kadına yönelik şiddetle mücadele alanında hizmet vermeküzere açılacak olan Kadın Danışma Merkezi’nin hazırlıklarının tamamlandığını,Adana’da bu alanda tecrübeli kurumlarla bir araya gelmenin ve deneyimpaylaşımının önemine vurgu yaptı.

Çalıştayda Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve AileHizmetleri Dairesi Başkanlığı, Seyhan Belediyesi Kadın ve Aile HizmetleriMüdürlüğü, Sarıçam Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Adana Kadınve Çocuk Hakları Derneği ve Adana Kadın Danışma Merkezive Sığınmaevi Derneği’nin (AKDAM) yaptığı çalışmalar, verdikleri hizmetlerleilgili sunumlar gerçekleştirildi. Yapılan sunumlarda kadına yönelik şiddetlemücadelede belediyeler ve dernekler bünyesinde verilen hizmetler, şiddetlemücadele mekanizmaları ve deneyimler paylaşıldı.

Çalıştayın ikinci oturumunda; Kadın Danışma Merkezlerindeçalışan meslek elemanlarının çalışma deneyimleri, görüşme formları ve hayatageçirilecek iş birliklerin ele alındığı atölyeler yapıldı sunumlargerçekleştirildi. Ardından, Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği (CEİD) tarafındandüzenlenen Kadın Dayanışma Merkezi formları ile ilgili Ülker Şener tarafındankatılımcılara bilgi verildi.

Çalıştayda ayrıca, kadına yönelik şiddetle mücadelede,belediye bünyesindeki kadın danışma merkezleri, kamu kurum ve kuruluşları vesivil toplum örgütleri ile iş birliğinin önemine vurgu yapıldı, kadına yönelikşiddetle ilgili hizmet veren Kadın Danışma Merkezlerinin kalıcı ve sağlıklıiletişim ağı için adımlar atıldı.