Genel

Ahmet Faruk Ünsal, Babacan’ı eleştirerek istifa etti

Geçmişte AKP’nin kurucuları arasında da yer alan, DEVA Partisi kurucularından Ahmet Faruk Ünsal, DEVA lideri Ali Babacan’ı eleştirdi, kurucusu olduğu partiden istifa ettiğini açıkladı.

Ahmet Faruk Ünsal, kurucularından olduğu DEVA Partisi’nden istifa ettiğini duyurdu. Ünsal’ın açıklamalarında DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a yönelik eleştirileri dikkat çekti.
Açıklamasını sosyal medya hesabından paylaşan Ünsal şu ifadeleri kullandı:

“Başkanlık sisteminin ülkemizi getirdiği, güçleri tek elde toplayan, hukuku ayak bağı gören, kurumları işlevsiz hale getiren, şeffaf, katılımcı ve öngörülebilir olmayan, hesap vermeyen, liyakati önemsizleştiren, haksız zenginleşmeye yol açan ve sonuçta hem hepimizin fakirleşmesine hem de ülke ve bölge barışının ciddi tehlikeye girmesine sebep olan açmazdan çıkmamızı sağlamak niyetiyle yaklaşık 3,5 yıl önce Deva Partisi’nin kurucuları arasında yer aldım. Kuruluşundan bu yana geçen süre içinde, zaman zaman hayatın olağan akışının gereği olarak kadrolaşma, siyasal üslup, tonlama, zamanlama vs. konularında parti yönetimiyle ayrışmalarımız olduysa da, bunlar yönetilebilecek boyutları aşmadı