GenelSon DurumSon Dakika

Ahmet Hakan’dan dikkat çeken Murat Kurum sözleri!

Ahmet Hakan, Ekrem İmamoğlu'na kaybeden Murat Kurum'un Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na getirilmesi ile ilgili çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Yerel Seçimleri'ndeki mağlubiyetin ardından 'değişim' mesajı vermişti. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'de ilk değişiklik geçtiğimiz hafta yapıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yerine Kemal Memişoğlu, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin yerine ise Murat Kurum getirildi.

Söz konusu atamanın AK Parti içinde rahatsızlığa neden olduğu ileri sürülürken Hürriyet gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, çarpıcı bir değerlendirmede bulundu.

Murat Kurum için “Tuttuğunu koparan, odaklandığı işi tamamlayan, çok çalışkan, çok çabalayan, gecesini gündüze katan bir bakanlık performansı sergilemişti. Buna dayanarak İstanbul’a belediye başkan adayı yapıldı” ifadelerini kullanan Ahmet Hakan, seçimi kaybetmesinin nedenlerini ‘AK Parti aleyhine esen kuvvetli rüzgâr ve Murat Kurum’un siyasetten gelmemesi’ olarak açıklarken sözlerini şöyle tamamladı:

“Murat Kurum’un seçimi kaybettikten sonra unutulmaya terk edilmesi hiç de adil bir tutum olmayacaktı. Çalışkanlığından, işe odaklanma potansiyelinin yüksekliğinden, odaklandığı işi bitirme yeteneğinden yararlanılmasında ülke için fayda vardı. Üstelik Kurum’un bakanlıkta sergilediği performans, genel olarak beğenilen bir performanstı. Bu nedenle Kurum’un yeniden bakanlık görevine getirilmesi iyi oldu.”

 

Ahmet Hakan’ın bugünkü köşesinden ilgili bölüm şöyle:

Tuttuğunu koparan, odaklandığı işi tamamlayan, çok çalışkan, çok çabalayan, gecesini gündüze katan bir bakanlık performansı sergilemişti.

Buna dayanarak İstanbul’a belediye başkan adayı yapıldı.

İki önemli nedenden dolayı seçimi kaybetti Murat Kurum:

- BİR: AK Parti aleyhine esen kuvvetli rüzgâr.

- İKİ: Kurum’un siyasetten gelmemesi.

Murat Kurum’un seçimi kaybettikten sonra unutulmaya terk edilmesi hiç de adil bir tutum olmayacaktı.

Çalışkanlığından, işe odaklanma potansiyelinin yüksekliğinden, odaklandığı işi bitirme yeteneğinden yararlanılmasında ülke için fayda vardı.

Üstelik Kurum’un bakanlıkta sergilediği performans, genel olarak beğenilen bir performanstı.

Bu nedenle Kurum’un yeniden bakanlık görevine getirilmesi iyi oldu.