Son DurumSon Dakika

Almanya'nın en iyi üniversiteleri hangisi?

Neox Medya Genel Yayın Yönetmeni Ali Adman, Almanya'nın en iyi üniversiteleri hakkında istatistiksel verileri yayımladı. İşte Adman'ın yazısı...

Times Higher Education, yılda bir kez dünya çapında bir üniversite sıralamasında dünyanın en iyi üniversitelerini seçiyor. Bu kez sekiz Alman üniversitesi ilk 100'e girdi. Liderlik tablosunda birden fazla üniversite ile iki şehir bile temsil ediliyor.

Grafiğimizin gösterdiği gibi, geçen yıl Almanya'da birinci olan LMU Münih, bu yıl beş sıra düşerek 38. sıraya yükseldi. 2023'te Münih Teknik Üniversitesi, küresel bir karşılaştırmada 82,5 puanla bu ülkede ilk sırada ve 30. sırada yer alıyor. Eyaletin başkenti Berlin, federal düzeyde de ilk 8'e giren iki üniversite ile ilk 100'de temsil ediliyor.

Dünya çapında birincilik, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl İngiltere'deki Oxford Üniversitesi'ne gidiyor - bu, onu 100 olası puandan 98,5'e getiriyor. Stanford 98 puanla ikinci, Massachusetts Institute of Technology, MIT kısa, 97.9 puanla üçüncü sırada yer aldı.

Dünya Üniversite Sıralaması kapsamında Times Higher Education, her yıl 104 ülkeden yaklaşık 1.800 üniversiteyi inceliyor ve öğretim, araştırma, bilgi aktarımı ve uluslararası oryantasyon alanlarından on üç göstergeye göre değerlendiriyor. ABD 58 girişle en çok ilk 200'de temsil ediliyor.