GenelSon DurumSon Dakika

Bakan Fidan dünyayı bekleyen tehlikeyi duyurdu!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın yayılma potansiyelinin çok büyük bir risk taşıdığını vurgulayarak, "Nükleer ve kitle imha silahları savaşa dahil olabilir" dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Güneydoğu Avrupa Zirvesi"nde yaptığı konuşmada Rusya-Ukrayna Savaşı'nın yayılma tehlikesini ile ilgili çarpıcı sözler sarf etti.

Bakan Fidan, yaptığı açıklamada savaşın yayılma riskinin her zamankinden yüksek olduğunu, nükleer ve kitle imha silahlarının savaşa dahil edilme riskinin göz ardı edilemeyeceğini vurguladı.

NÜKLEER SİLAHLAR DEVREYE SOKULABİLİR

Türkiye'nin başından itibaren savaşın sona erdirilmesine yönelik diplomatik girişimlerini kararlılıkla sürdürdüğünü vurgulayan Fidan, Türkiye'nin savaşan tarafların bir araya geldiği görüşmelere ev sahipliği yaptığının, Karadeniz Tahıl Girişimi'nin işlemesini sağladığının ve esir takaslarında kolaylaştırıcı rol üstlendiğinin altını çizdi.

Fidan, Türkiye'nin Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve bağımsızlığına olan desteğini yineleyerek, nükleer ve kitle imha silahlarının savaşa dahil edilme riskinin göz ardı edilemeyeceğini açıkladı.

RUSYASIZ ÇÖZÜM MÜMKÜN DEĞİL

Fidan, Ukrayna'daki savaşın küresel ölçekteki kutuplaşmayı derinleştirdiğine işaret ederek, Rusya olmadan çözümün mümkün olmadığı ifade etti.

Sürdürülebilir bir çözümün, Rusya dahil tüm tarafların görüşmelere dahil edilmesiyle mümkün kılınabileceğini vurgulayan Bakan Fidan, gıda güvenliğinin, seyrüsefer serbestisinin, nükleer enerji sahalarının ve kritik altyapının korunmasının savaşın yol açtığı yıkımı hafifletebileceğini söyledi.