GenelSon DurumSon Dakika

Belediye 75 milyon lokasyonlu SMS atacak!

Sokak hayvanlarının öldürülmesi ile ilgili yasayı eleştiren çok sayıda AK Partiliye uyarı gitti. Evet yanlış okumadınız. Hayvanların katledilmesinin önünü açacak yasaya karşı çıkan vicdanlı insanlara ‘Bir daha böyle bir paylaşım yapmayacaksınız’ uyarısı yapıldı. Konuştuğum kişi Ankara’da bir danışmandı. ‘Birileri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tuzak kuruyor. Bir elinde çakmak diğerinde benzinle kavgaya koşuyorlar. Bu yasa partinin gerileme sürecini hızlandırır’ ifadelerini kullandı.

Türkiye günlerdir sokak hayvanların öldürülmesini amaçlayan yasayı tartışıyor. ‘Yasayı geri çek’ başlığıyla milyonlarca paylaşım yapıldı. Partili, partisiz milyonlarca yurttaş sokak hayvanlarını öldürecek yasasının geri çekilmesi için adeta seferber oldu. Dolayısıyla AK Parti içerisinde de bu yasaya karşı çıkanların sayısı bir hayli fazla. Grup toplantısında bazı milletvekillerinin yasaya sert tepki göstererek ‘Cumhurbaşkanımıza tuzak kuruluyor’ dediklerini bizzat partiye yakın gazetecilerin paylaşımlarıyla öğrendik. Tam da bu tartışmaların ortasında bir telefon geldi. Arayan Ankara’da bir danışman arkadaşımdı. Anlattıkları, çıkarılmak istenen yasa kadar şaşırttı beni.. Danışman arkadaşım, parti içerisinde birilerinin sosyal medyada yasaya karşı olan partilileri gerekli yerlere şikayet ettiklerini anlattı. Başından geçen olayı şöyle anlattı:

BİR DAHA MESAJ PAYLAŞMA!

‘’Bu yasa Cumhurbaşkanımıza kurulmuş bir komplodur. Yerel seçimde büyük yenilgi almış partiyi iyice zayıflatacaktır. Bunu görüyoruz. Sosyal medyada, gruplarda bu yasaya karşı çıkan ne kadar insan varsa uyarı yapıldı. Partinin çıkarmak istediği yasaya destek vermesek bile eleştirmememiz istendi. ‘Bir daha böyle mesajlar paylaşmayın’ uyarısı yapıldı. Evet bu bana tebliğ edildiğinde şaşırdım. Şaka olduğunu sandım ama beni uyaran kişi bir milletvekiliydi. Gayet de ciddiydi. Yakında hepimiz marjinal ilan edilerek görevlerden alınırsak kimse şaşırmasın. Günün sonunda biz değil ama bu yasayı çıkartmak için bir elinde çakmak, diğer elinde benzinle kavgaya koşanlar Erdoğan’a zarar verecek’’

GÜZEL ŞEYLER DE OLUYOR

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın “Sahip çıkıyoruz, sahipsiz bırakmıyoruz” projesi ile sokak hayvanı sahiplendirme seferberliği başlatarak Türkiye'ye örnek oldu. ‘’candostlar.balikesir.bel.tr” web sitesini kurarak sahiplenmek isteyen vatandaşların işlerini kolaylaştıran Başkan Akın, 2 can dosta yuva olarak seferberliğe öncülük etti. Bir belediye başkanının sadece insanların değil, aynı zamanda sokak hayvanlarının da belediye başkanı olduğunu vurgulayarak konuşmasına başlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın “Şu anda; TBMM’de, sokaklarda, evlerde, çarşıda, pazarda herkesin vicdanının sorgulandığı bir noktadayız. Onun için yürekten söylüyorum. Bu iş için hazırlığa gerek yok, bu iş için vicdana gerek var. Allah korkusuna ihtiyaç var, sevgiye ihtiyaç var’’ ifadelerini kullandı.

KONUM ATAR MISIN CANIM?

AK Partili Sultangazi Belediyesi, etkinliklerini SMS’le vatandaşa ulaştırabilmek için milyonlar harcayacak. Evet yanlış okumuyorsunuz… Sultangazi Belediyesi 19 Nisan 2024 tarihinde ‘’2024 yılı SMS’ başlığıyla bir ihale düzenledi. 8 aylık bir süreyi kapsayan ihalenin sözleşme bedeli tam 3 milyon 80 bin lira oldu. 16 Mayıs 2024 tarihinde sözleşmesi yapılan ihale kapsamında satın alınacak hizmetler ise bir hayli ilginç geldi. Belediye, vatandaşları etkinliğe davet ederken bir de SMS’e lokasyon ekleyecek. Sözleşmeye göre belediye ile Turkcell arasında yapılan sözleşmeye göre, 8 ayda 75 milyon lokasyonlu SMS atılması taahhüt edildi.

YEREL KANALA 2 MİLYON 494 BİN LİRALIK HİZMET ALIMI!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, aylardır kamu kurumlarına ‘Mecbur kalınmadıkça harcama yapmayın’ diyerek tasarruf çağrısı yapıyor. Bakan Şimşek'in bu çağrısı maalesef hiçbir belediyede karşılık bulmuyor. Ak Partili Isparta Belediyesi, yerel yayın yapan Kanal 23 Televizyonu’yla 11 Haziran 2024 tarihinde ‘Görsel Medyada Hazırlanacak Programlar Hizmet Alım İşi’ başlığıyla bir ihale sözleşmesi yaptı. İhalenin sözleşme bedeli ise 2 milyon 494 bin 980 TL olmuş. Belediyenin sosyal medya hesapları dururken sadece bir kanala ödenen parayı Bakan Mehmet Şimşek'in ne diyeceğini merak etmiyor değiliz.