Adana DemirsporSüper LigFutbol

Belhanda'nın yeni takımı belli oldu! Katar'a gitti

Son dakika transfer haberi: Adana Demirspor'dan ayrılan Younes Belhanda, yeni takımı belli oldu. Fatih Terim'in de ilgi gösterdiği futbolcu transferde imzayı attı.

Trendyol Süper Lig takımı Adana Demirspor'la karşılıklı anlaşarak yollarını ayıran Younes Belhanda'nın yeni adresi belli oldu. 

Younes Belhanda, Al Shamal ile anlaşmaya vardı.

Daha önce de Katar ekibinden teklif alan Faslı yıldız, Adana Demirspor ile sözleşmesinin fesih süresinde diğer tekliflerle de ilgilenmişti. Younes Belhanda son olarak Katar temsilcisinin teklifine "Evet" dedi ve imza için yarın Katar'a gidiyor. 

2017’de Türkiye’ye geldi

Süper Lig’le 2017 yılında Galatasaray’a transfer olarak tanışan Belhanda, Türkiye’deki 7’nci sezonunu geçiriyor. 165 maça çıkan başarılı futbolcu, 36 gol ve 30 asiste imza koyarak dikkat çekmeyi başardı. 2021-2022 sezonundan bu yana Adana Demirspor forması giyen Belhanda, Akdeniz ekibiyle de 74 maçta 19 gol ve 12 asistlik katkı sağladı.

Bu sezon 20 maça çıktı

Bu sezon Adana Demirspor formasıyla toplam 20 maça çıkan Belhanda, 3 gol ve 4 asistlik katkı verdi. Badou Ndiaye ile birlikte takımdan ayrılması beklenen Belhanda’nın Türkiye’de kalmaya sıcak baktığı da gelen haberler arasında yer aldı.

Galatasaray'dan ayrılışı olay oldu

Galatasaray, Temmuz 2017’de Dinamo Kiev’den kadrosuna kattığı Younes Belhanda’nın sözleşmesinin tek taraflı olarak ve haklı sebeple feshedildiğini açıklamıştı. Galatasaray’da her dönem tartışılan bir isim olan Faslı futbolcu, son olarak Sivasspor maçı sonrasında yönetimle ilgili söylediği sözler nedeniyle gündeme gelmişti. 

Sözleri çevrilmemişti

Maç sonrası konuşan Belhanda, “Hiç durmadan Twitter'da, Instagram'da kendini seyretmemek, basında olup bitenlere bakmamak lazım. Gel statla ilgilen” sözlerini kullanmış, ancak bu sözleri kulüp tercümanı tarafından çevrilmemişti.

Fatih Terim, imza töreninde Belhanda'nın yeni takımını açıklamıştı

Öte yandan Panathinaikos ile anlaşan Fatih Terim, Belhanda transferiyle ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

"Transferin memleketi olmaz. Türkiye'den de olur, başka bir yerden de olur gelir oyuncu. Belhanda çok önemli, kıymetli oyunculardan bir tanesi. Ben seçimini yaptı diye biliyorum. Büyük ihtimalle Katar'a gidiyor diye biliyorum. Ama asıl olan ben takımımı görmek istiyorum. Raporumu vereceğim."