Son Durum

Bu ‘Hayır’ İYİP için ‘Hayırlı’ olacak mı? Akşener kapıyı kapattı!

Görünene baktığımızda İYİP, kendisi için bir “fırsatı” elinin tersiyle itmiştir. Ancak bir yandan da “Hür ve Müstakil Siyaset” deyip aksine davranmak kendileri açısından oldukça çelişkili bir durum yaratacaktı.

Öyle veya böyle her partinin kendi rotasını çizme özgürlüğü ve iradesi vardır. Bu yüzden kimse, hangi gerekçe ile olur ise olsun “Sen niye böyle yaptın” , “sen niye böyle davranmadın” diye suçlanamaz.  Ancak işlerin bu kadar “saf” yürümediğini de tahmin edebiliriz.

Tam bu durumda “Bu hayır İYİP İçin hayırlı olacak mı?” sorusunu sorabiliriz. Şu an için baktığımızda oldukça “riskli” hatta iki ucu keskin bıçak bir karar gibi duruyor. Ancak bu biraz da süreçte yaşanacaklara bağlı. Onlarında kendilerine göre –tutar veya tutmaz- bir hesabı veya planı olmalı. Yoksa kimse kendini kolayca ateşe atmak istemez. Her şeye rağmen, Akşener’in bu kadar “akılsız” bir siyasetçi olacağını zannetmiyorum. Ayrıca parti karışır mı bilmem!..

O ise kendine ve partisine yeni bir “alan açma” ümidinde olabilir. Lakin tökezlerse kararın sonucu onun siyasi geleceğini de etkileyecek. Olay “ya hep ya hiç” li bir tür “kumar”a dönüşebilir mi?  Bu kritik kararın elbette bir bedeli olacak. Siyaseten intihara kadar varır mı bilemem. Şurası kesin ki, eğer bir değişiklik olmaz ise İYİP sadece adaylarını değil kendi kaderini de oylatacak!..