GenelSon DurumSon Dakika

Cem Garipoğlu'nun mezarı açıldı!

Münevver Karabulut’u canice katleden ve cezaevindeyken intihar eden Cem Garipoğlu’nun mezarı açıldı. Garipoğlu’nun mezarını kazacak olan görevliler, olay yeri inceleme ekipleri ve Cumhuriyet Savcısı mezarlığa geldi. Mezarın etrafı perde ile kapatıldı. Fethi Kabir işlemi sona erdi, örnekler tabuta kondu.

İstanbul'da öldürüldükten sonra cansız bedeni Etiler'de bir çöp konteynerine atılan 17 yaşındaki Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun cezaevinde intihar etmesiyle ortaya çıkan tartışmalar, bugün nihayete eriyor. Garipoğlu'nun mezarı açıldı ve kazı işlemi sona erdi.

Cem, 10 Ekim 2014 tarihinde kaldığı Silivri 5 No'lu L Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki koğuşunda ölü bulundu. Karabulut Ailesi'nin uzun süren hukuki mücadelesinin ardından Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasına karar verdi. Savcılık Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na talimat yazısı gönderdi.

YETKİLİLER MEZARLIĞA GELDİ
Fethi kabir işlemi için görevlendirilen Cumhuriyet Savcısı, olay yeri inceleme ekipleri ve mezarı kazmak için görevlendirilen kişilerin mezarlığa gelmesinin ardından Garipoğlu'nun mezarı kazıldı ve işlem tamamlandı. Mezardan alınan örnekle adli tıbba gönderildi.

"DİŞ, SAÇ VE SIRT KEMİKLERİNDEN DNA ALINACAK"
Cesedin diş, saç ve sırt kemiklerinden DNA alınacağını ifade eden Epözdemir, işlemlerin ardından tekrar mezara konulacağını açıkladı.

Epözdemir, ailenin kuşkularının giderilmesinin ifade edip sağlıklı bir sonuç tespit edilememesi durumunda kamu vicdanının rahatsız olacağını belirtti.

CEM GARİPOĞLU'NUN 3 TESADÜFÜ
Cem Garipoğlu'nun mezarının açılacağı günün tarihi de ilginç bir tesadüfü ortaya çıkarttı. Cem’in Münevver ile yaptığı MSN yazışmalarında Cem’in 3 rakamına olan takıntısı dikkat çekiyordu. 5 Şubat 2009 günü Cem ile Münevver arasında geçen bir MSN yazışmasında, Cem Garipoğlu, mart ayının ortasında 3 günlüğüne İsviçre’ye gideceğini söylüyor.

Münevver de, ‘Mart ayı benim doğum günümün olduğu ay” diyor. Cem bunun üzerine, “Evet 3 Mart” diyor. Buna şaşıran Münevver, doğum gününün 7 Mart olduğunu belirtip Cem’e “Aklı 3’te gene de olsa İsviçre’ye gitme de kalmış, 3 3 3 gidiyor” diyor.

Sohbette 3 rakamına takılan Cem, Münevver’i 3 Mart'ta öldürdü. Bilgisayarından çıkan MSN kayıtlarına, “Zeytinburnu sürtüğü” ismini veren Cem, yedek bir dosyaya da “333” ismini koydu. Cem Garipoğlu’nun mezarının açılması da 3 Ekim gününe denk gelerek ilginç bir tesadüf oluşturdu.