Son Durum

CHP’de Sezgin Tanrıkulu tartışması

Sezgin Tanrıkulu’nun ifadeleri CHP MYK’sında gündeme gelmedi. İfadelerinin suç teşkil etmediğini düşünenler olduğu gibi ‘yenilenen’ CHP’de bu sözlerin kabul edilemez olduğunu söyleyenler de var.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun TV 100 yayınında Türk Silahlı Kuvvetler için kullandığı ifadeler siyasette yeni bir tartışmayı başlattı ve gözler CHP’nin dün gerçekleşen MYK toplantısına çevrildi.

TANRIKULU PM ÜYESİ, KONU PM’NİN SORUMLULUK ALANINDA

Edinilen bilgiye göre Tanrıkulu’nun ifadeleri ve bu ifadelere ilişkin atılacak adımlar MYK’de gündeme gelmedi. Sezgin Tanrıkulu’nun Parti Meclisi (PM) üyesi olması sebebiyle konunun PM’nin gündemine gelebileceği ifade edildi.

TANRIKULU İLE GÖRÜŞÜLMEDİ, EYLÜL’DEKİ PM’DE GÜNDEME GELEBİLİR

Parti kaynaklarının verdiği bilgilere göre CHP yönetimi Sezgin Tanrıkulu ile iletişime geçmedi, kendisi de bu konuya ilişkin parti yönetimine bir bilgilendirme yapmadı. Erdoğan’ın konuya ilişkin sert açıklamalarının ardından konunun partinin gündemine gelmesinin kaçınılmaz olduğunu ifade eden bir CHP’li yönetici, Eylül ayında gerçekleşecek PM toplantısında konunun tartışılabileceğini ifade etti.