CHPSon DurumSon Dakika

CHP'li Bahadır'a silahlı saldırıda 2 tutuklama

Pınarbaşı Belediyesi'nin MHP'li eski belediye başkanı Memduh Uzunoğlu’nun kardeşi ile yeğeni, CHP’li Meclis Üyesi Şerafettin Bahadır’a yönelik saldırı iddiasıyla çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde, CHP üyesi Şerafettin Bahadır’ın otomobilinin önü kesilerek darbedilip silahlı saldırıda ağır yaralandığı olaya ilişkin Pınarbaşı’nın önceki dönem belediye başkanı Menduh Uzunluoğlu’nun kardeşi Ejder ve yeğeni Mehmet hakkında darp ve silahlı yaralama suçundan Pınarbaşı Sulh Ceza Mahkemesi’nce tutuklama kararı verildi.

Bahadır'ın Büyükkömarmut Mahallesi'nde darbedildikten sonra silahla bacağından vurulmasıyla ilgili gözaltına alınan Ejder ve Mehmet Uzunluoğlu'nun jandarmadaki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünden geçirilip adliyeye sevk edilen zanlılar çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

Dün meydana gelen olayda yaralanan Pınarbaşı Belediyesi meclis yedek üyesi Şerafettin Bahadır, Pınarbaşı Devlet Hastanesi'ne kaldırılmış ardından Kayseri Şehir Hastanesi'ne sevk edilmişti. Şüpheli Ejder Uzunluoğlu gözaltına alınmış daha sonra olayla ilgisi olduğu değerlendirilen Mehmet Uzunluoğlu da yakalanmıştı.

Ne olmuştu?

31 Mart seçimlerinde Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde seçim MHP’nin itirazının ardından iptal edilmiş, ilçede seçim kurulu kararına göre 2 Haziran’da tekrar sandık kurulmuştu. Yenilenen seçim sonrası CHP’li aday Deniz Yağan 6 bin 783 oy, MHP’nin adayı Menduh Uzunoğlu ise 6 bin 494 oy almıştı. İlçenin CHP’li Meclis Üyesi Şerafettin Bahadır’ın, seçim sonrası oynadığı “Topal” adı verilen oyun havası, Menduh Uzunluoğlu’na gönderme olarak yorumlanmıştı.

Bu gelişmelerin ardından CHP’li Bahadır, dün akşam önce darbedildi sonra silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan Bahadır’ın 5 gün uyutulacağı belirtildi. Bahadır’a akşam saatlerinde kızının yanında silahlı saldırı düzenleyen kişilerin Pınarbaşı’nın eski belediye başkanı MHP’li Menduh Uzunluoğlu’nun kardeşi Ejder Uzunluoğlu ile yanındakiler olduğu belirtilmişti.