GenelSon DurumSon Dakika

Cübbeli’nin dünüründen ‘yaza merhaba’ partisi!

Bir dönemin en tartışılan projesi artık ‘Yaza Merhaba’ partileri ile anılmaya başladı. Cübbeli Ahmet Hoca’nın damadının ağabeyi Mehmet Muhittin Palazoğlu’nun şirketi tarafından yapılan Mercan Tuzla Vesen Yalılarında geçtiğimiz Pazar günü eşsiz bir brunch düzenlendi. Davetliler, partiye özel olarak getirilen yatlarla unutulmaz anlar yaşadılar. Palazoğlu, partiye katılan davetlilere projenin Eylül ayında teslim edileceğini müjdeledi.

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 2017 yılında uzun yıllar İller Bankası’nın eğitim ve dinlenme tesisi olarak kullanılan 50 bin metrekarelik arazi için harekete geçti. ‘Turistik tesis ve park’ olan imarını ticaret ve konuta dönüştürdü. imarını değiştirdi. İller Bankası’nın 2019 yılında arazinin satışıyla ilgili yaptığı ihaleyi Cübbeli Ahmet Hoca'nın damadı Esat Palazoğlu’nun o dönem yönetimde olduğu Paltürk Enerji firması kazandı. İhalenin kazanılmasından ardından şirket adı ve yönetiminde değişikliğe gidildi. Esat Palazoğlu yeni yönetimden yer almazken şirketin ismi de Vesen Yapı olarak değişti.


PROJE 2022 YILINDA BAŞLADI

Mehmet Muhittin Palazoğlu, 2019 yılında 540 milyona aldığı arazide ‘Mercan Tuzla Vesen Yalıları’ projesine hayata geçirmek için harekete geçse de 2020 yılında mahkeme engeliyle karşılaştı. Mahkeme, bakanlık tarafından hazırlanan planları iptal etti. İptal kararının ardından bakanlığın yeni planlarını hazırlamasıyla inşaata ancak 2022 yılında başlandı. 40 bin 795 metrekare alana sahip denize sıfır arazisi üzerinde geliştirilen proje, 16 blokta sadece 158 adet seçkin daireden oluşuyor. En küçük yalı dairesinin 214 metrekare olduğu, yatay mimari anlayışıyla geliştirilen ve zemin+3 katlı bloklardan oluşan Mercan Tuzla Vesen Yalıları’nda ev seçenekleri 3,5+1, 4,5+1 ve 5,5+1 olarak sunuluyor. Daireler için 26 ile 117 metrekare arasında teraslar, 52 ile 270 metrekare arasında bahçe kullanım alanları yer alıyor. Projede en ucuz yalı dairesi 1 milyon 640 bin dolardan satışa çıktı. 158 dairenin tamamı kısa sürede tamamlandı.

 

YAZA MERHABA PARTİSİ YAPILDI!

Palazoğlu, 2024 Eylül ayında gerçekleştirilecek teslimat öncesinde düzenlenen “Yaza Merhaba Etkinliği” ile daire sahiplerini bir araya getirdi. Projenin örnek yalı dairesinin bahçesinde gerçekleşen etkinlik, geniş metrekare ve kesintisiz deniz manzarasına sahip olmanın keyfini çıkarmak isteyen konut sahipleri için benzersiz deneyimler ve keyifli anlar sundu. İstanbul'un ilk özel plajlı konut projesine ulaşım denizden de yapılabiliyor. Projeden yalı dairesi satın alan bazı davetliler partiye özel tekneleriyle geldiler. Etkinlik boyunca, Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu BMW ve Fabbro Yachts işbirliği ile düzenlenen çeşitli aktiviteler düzenlendi. Denizde yat sürüşü, karada ise BMW deneyimi yaşandı. Borusan Otomotiv’in Türkiye’ye getirmiş olduğu en yeni modellerinden BMW i7 xDrive 60 sergilendi. Katılımcılar bu modelleri yakından tanıma fırsatı buldu.

EYLÜL AYINDA TESLİM EDİLİYOR

‘Yaza Merhaba’ etkinliğinde yalı dairelerinin kısa sürede teslim edileceğini müjdeleyen Palazoğlu, ‘’Eylül ayında teslimatları gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Mavi ve yeşille bütünleşen konsepti ve mimarisiyle İstanbul için örneği olmayan nitelikli bir projeyi tamamlıyoruz. Mercan Tuzla Vesen Yalıları böylesine eşsiz ve değerli bir bölgede yatay mimarisi, sosyal alanlar, denizi, kumu, plajı ve akıllı teknoloji imkanları ile yaşam kalitesinin sürdürülebilirliğini sağlayacak özelliklere sahip bir proje. Tüm bu özellikleri deneyimlemeniz ve keyifli yaşam alanlarınızı görmeniz açısından sizlerle bir araya gelmek istedik. Katılım sağlayan siz daire sahiplerine aramızda bulundukları için teşekkür ediyorum” dedi.

DÜNÜRE SOSYAL MEDYADAN SERT YANIT!

CNN Türk canlı yayınında İmam Hatip okullarının deist ve ateist yetiştirdiğini söyleyen Cübbeli Ahmet Hoca, İmam Hatip Okulları için “İnkar Merkezleri halline geldiler” ifadelerini kullanmıştı. Cübbeli Ahmet Hoca’nın damadının ağabeyi Muhittin Palazoğlu X hesabından, "Benim bildiğim İmam Hatip'te adalet ve saygı öğretilir. O ruhu bilmeyenler bu okulları ağızlarına pelesenk etmesinler. Her fikrin iyi/kötü temsilcisi var. İyiyi değil, menfaat ve şakşakçılığı kovalayan Cübbeli su üstünde kalmak için her dala sarılıyor. Bugün Cübbeli'nin yaptığı, sözde haklarını savunduğu kardeşlerine hakarettir. Sarığın cübbenin altına saklanıp şakşakçılık yapmaktır. Gülşen sürecini görünce Cübbeli'nin yaşaması muhtemel acziyetini ibretle takip edeceğim… Yazık." paylaşımları yaparak dünürüne sert göndermeler yapması şaşkınlık yaratmıştı. Palazoğlu, kardeşi Esat Palazoğlu’yla bir ortaklığının olmadığını, Cübbeli Ahmet Hoca’yla da fikriyatı açısından ortak bir noktasının olmadığını açıklamıştı.