GenelSon DurumSon Dakika

Daltonlara tetikçi ayarlayan oyuncu ifşa oldu!

Barış Boyun'un liderliğini yaptığı Daltonlar çetesiyle ilgili yeni bilgilere ulaşıldı. Çetenin tetikçilerine cinayet için 1 ile 5 milyon dolar arasında, yaralama ve kurşunlama içinse 1 milyonla 10 milyon lira arasında para verdiği tespit edildi. Çeteye tetikçiyi seçen ise model ve oyunculuk yapan, sosyal medya hesabıyla dikkat çeken Deniz Giz Bebek olduğu belirlendi.

İstanbul merkezli olmak üzere birçok ilde son 3 yıl içerisinde, motorize silahlı tetikçileriyle 20’ye yakını cinayet olmak üzere 100’ün üzerinde olayı gerçekleştirerek adeta dehşet saçan ve yine son 2 yıl içerisinde düzenlenen seri operasyonlarla 300’ün üzerinde mensubu yakalanıp tutuklanan, başını yurt dışında tutuklu bulunan Barış Boyun’un çektiği suç örgütü ile bir dönem alt grubu olarak bilinen “Daltonlar” çetelerine düzenlenen son operasyonda polis, çetelerin tetikçi temininden müşteri bulma yöntemine kadar değişik yöntemlerini tek tek çözdü.

99 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından geçen pazartesi günü sosyal medya hesabından yapılan açıklamayla duyurulan ve “Kuyu-36” adı verilen operasyonda 2 çeteye operasyon düzenlenmişti. Operasyonda gözaltına alınan 157 şüpheliden 43’ü savcılıktan, 15’i de adli kontrolle serbest bırakılırken, aralarında Uras Holding Yönetim Kurulu başkanı Murat Özavşar ile 18 yıl önce “keriz silkeleme” adı verilen yöntemle borsada manipülasyon yapmaktan hüküm giyen eski futbolcu Mecnur Çolak’ın iş insanı oğlu Loras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Çolak ve yine çete elebaşı Barış Boyun’un eşi Ece Boyun ile model oyuncu Deniz Giz Bebek’in bulunduğu çete yöneticisi ve mensubu 99 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

 

ÇETE İKİYE BÖLÜNDÜ
Teknik ve fiziki takipte, İtalya’da cezaevinde bulunan çete elebaşı Barış Boyun ile Rusya’da cezaevindeki “Can Dalton” lakaplı Beratcan Gökdemir’in arası bozuldu ve çete ikiye bölündü.

MODEL, TETİKÇİ AVINA ÇIKTI
Milliyet'ten Ferit Zengin'in haberine göre, geçen yıl nisan ayında yapılan operasyonda yaşları 20-25 arasında değişen 40’a yakın genci para karşılığı tetikçi yaptığı belirlenen ve tetikçi bulma faaliyetlerini daha çok sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği tespit edilen çetenin, sosyal medyada tetikçi avına çıkan çetenin başında ise “Deniz Giz Bebek” isimli model ve oyuncu bir kadının bulunduğu tespit edildi.

 


İŞTE KURDUKLARI SİSTEM
Cinayet için 1 ile 5 milyon dolar arasında, yaralama ve kurşunlama içinse 1 milyonla 10 milyon lira arasında değişen ücretler alan ve son 3 yıldır merkez İstanbul olmak üzere Türkiye genelinde çalıntı, kiralık motosiklet ve araçlarla silahlı saldırılar organize edip düzenleyen çetenin müşteri temini ayağında, Uras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özavşar ile Loras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Çolak’ın bulunduğu tespit edildi. Tutuklanan Deniz Giz Bebek’in çeteye sosyal medyadan tetikçi temin ettiği, müşteriyi de holding sahibi 2 ismin bulduğu öğrenildi.

"YARDIMCI OLALIM ABİ"
İstanbul Emniyeti kaynaklarından alınan bilgiye göre, borsacı 2 iş insanının, alacak verecek ve ticari çekişme yaşayan iş adamlarına “Sorununuzu çözmeye yardımcı olalım abi” teklifiyle yanaşıp, sorun yaşatan tarafa saldırı yaptırdıkları, temas halinde olunan iş insanına alacağının yarısı oranında bir fatura çıkarttıkları, itiraz edenleri ise suça azmettirme suçlamasıyla ihbar etmekle tehdit ettikleri öğrenildi. Özavşar ve Çolak’ın aynı zamanda çete elebaşının ve çete mensuplarının borsada bulunan hisse ve şirketlerini de yönetip yönlendirdikleri belirlendi.

TALİMATLAR NEREDEN GELİYOR?
Barış Boyun ile Beratcan Gökdemir’in finans işlemlerinin başında kendileriyle yurt dışında bulunan avukatlarının olduğu, para ile eylem talimatı trafiklerini avukatları üzerinden yönlendirdikleri belirlendi. Simsarlar aracılığıyla tehdit, korkutma ve uyarı amaçlı yaralama ve kurşunlama saldırı tekliflerini, Gürcistan ve Irak’taki 2 çete yöneticisinin organize ettiğini, cinayet ve silahlı baskın gibi saldırı siparişlerini ise avukatların mektuplarla ilettiği, Boyun ve Gökdemir’in değerlendirilip karara bağladığı tespit edildi.

"SİLAHA MI İHTİYAÇ VARDI?"
Sosyal medya platformu LinkedIn’de kendisini İstanbul Üniversitesi mezunu olarak gösteren ve “Disiplinli ve düzenli bir insanım. Bana verilen görevleri en iyi şeklide yerine getirmeye özen gösteririm. Özgüvenim yüksektir, insanlarla kolayca iletişim kurabilirim” sözleriyle tanıtan model ve oyuncunun başka sosyal medya hesabında ise silah, çatışma ve suç güzelleme videoları tespit edildi. instagram da G.B. (Giz Bebek) rumuzuyla kuran Deniz Giz Bebek’in paylaştığı silah ve çatışma görüntülerine like (beğeni) yapan takipçileriyle önce “Silaha mı ihtiyaç vardı” diye sorduğu, olumlu cevap alınca yüz yüze görüşmeye davet ettiği, görüşmelerde ise “Cezalandırılacak kötü birisi var” diyerek tetikçilik teklif edip, Ece Boyun’a yönlendirdiği belirlendi.