Neox Medya

Depremzede olarak tanıtıp yerleştikleri evi sattılar

6 Şubat depremlerinden sonra Eskişehir'deki boş evini depremzedelere açan 63 yaşındaki Halime Kurt hayatının şokunu yaşadı. Kendilerini depremzede olarak tanıtıp eve yerleşen üç kişi Kurt'a ait evi vekalet yoluyla başka birine devretti

İddiaya göre, eve yerleşen ve bir süre sonra Kurt’un güvenini kazanan şüpheliler, ev sahibinin kendileriyle paylaştığı bilgilerden yola çıkarak, eve haciz geldiğini öne sürüp Halime Kurt’tan vekaletname istedi.

EVİ SATTIP ALTINLARINI ÇALDILAR

Kurt, bu kişilere güvenerek isteklerini yerine getirdi. Kurt’tan vekaletnameyi alan şüpheliler, evi 150 bin liraya bir başkasına devrederek kayıplara karıştı. Kurt, ayrıca bu kişilerin evden çıkarken yaklaşık 200 bin lira değerinde altın ve telefon çaldıklarını da öne sürdü.

Halime Kurt, avukatı aracılığıyla Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Olay gerçekleştirdikleri ileri sürülen 3 şüpheli hakkında soruşturma başlatıldı. Yapılan incelemede şüphelilerin ev sahibine beyan ettikleri gibi Malatya nüfusuna kayıtlı olmadıkları ve deprem bölgesiyle herhangi bir bağlantılarının bulunmadığı anlaşıldı.

Ev sahibi Halime Kurt’un avukatı Muhammed Yalçın, gazetecilere, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve Eskişehir Asliye Hukuk Mahkemesi’nde “tasarrufun iptali” davası açtıklarını söyledi.