BeşiktaşUEFA Konferans LigiFutbol

Dinamo Kiev- Beşiktaş maçı nasıl geçti?

UEFa Konferans Ligi'nde Dinamo Kiev'i 3-2 mağlup eden temsilcimiz Beşiktaş, avantajla döndü. Maç nasıl geçti? İşte analizi...

Kontrollü oyunun öneminden bahsettik maç analizinde kadro kaliteleri açısından temsilcimiz Kiev’in net önünde olsada Lucescu ‘nun varlığı Kiev için avantajdı.

Beşiktaş maça doğru başladı

Temsilcimiz Beşiktaş, maça doğru başlayan taraf oldu. Beşiktaş kontrollü oynadı ve risk almadı. Ön alan baskısını çok uygulayıp alan bırakmadı. Yani Lucescu‘nun istediği şekilde oynamadı hal böyle olunca risk alan ev sahibi Kiev oldu. Defansif kurgulu bir takım oldukları için alan bıraktıklarında sıkıntı yaşadılar.

Kiev alan çok bıraktı

Alan bırakarak oynayan Kiev‘e karşı ciddi pozisyonlar üretti temsilcimiz.  Üç kez öne geçtiği maçı kazandı. Ciddi pozisyonlarda verdi. Burda defansif hatta zaaflardan söz edebiliriz. Salih vasat kaldı ama Gedson inanılmazdı. Oyuna sonrasan giren Rashica ile Cenk ve Zaydutinov ciddi katkı verdi.

Kiev'i kendi silahı ile vurdu

Netice itibariyle Kiev’i kendi silahıyla vurdu. Beşiktaş doğru oynadı, doğru hamlelerle maçı ve  avantajı kazandı . Beşiktaş’ın kadro derinliği oluşuyor. Fizik olarak bu oyuncular hazır hale gelince Beşiktaş Şenol Güneş faktörüyle daha etkili bir takım olur…

 

Yazan: İbrahim Akbal