GenelSon DurumSon Dakika

Evli çiftler kredi çekerken dikkat

Adana'da bir kadın kocasının kendisinden habersiz kredi çekip borçlandığını ve icra takibi yapılarak evine haciz geldiğini belirterek boşanma davası açtı. Yerel mahkeme reddetti, Yargıtay 2. Hukuk Dairesi ise tersi karar verdi ve kocayı kusurlu buldu.

Adana'da yaşayan Gülenay L. ile Kutay L. karşılıklı boşanma davası açtı. Gülenay L. şikayetinde eşinin kendisinden habersiz kredi çekip borca girdiğini, bu nedenle evlilikte kusurlu olduğunu belirtti. Kadın aynı zamanda kendisine manevi tazminat da ödenmesini istedi. Adana Bölge Adliyesi 2. Hukuk Dairesi, kadının manevi tazminat talebini reddetti. Bunun üzerine kadın kararı Yargıtay'a taşıdı.

ERKEĞİN DAVRANIŞI KİŞİLİK HAKLARINA SALDIRI

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, Türk Medeni Kanunu'nda boşanmaya sebep olan olaylar nedeniyle kişilik hakkı saldırıya uğrayan tarafın kusurlu olandan manevi tazminat isteyebileceğinin öngörüldüğünü belirtti. Eşinden habersiz kredi çekip borçlanarak hakkında icra takibi başlatılan ve eve haciz gelmesine sebebiyet veren kocanın kusurlu olduğu kaydedildi.

Sabah'ta yer alan habere göre kocanın evlilikteki bu davranışının aynı zamanda kişilik haklarına saldırı niteliğinde olduğu belirtildi ve erkeğin manevi tazminat ödemesine hükmedildi. Dosya, kararın uygulanması için Bölge Adliye Mahkemesi Hukuk Dairesine gönderildi.