FutbolSon DurumSon Dakika

Fenerbahçe, Antalyaspor maçında neler yaşandı? Tayfun Ünlü yazdı...

Fenerbahçe, milli aranın ardından Antalyaspor ile karşı karşıya geldi. Yazarımız Tayfun Ünlü, maç sonucu ve Sarı-Lacivertlilerin performansı hakkında analiz yaptı.

Fenerbahçe- Antalyaspor maçı analizi

Fenerbahçe, evinde Antalyaspor'u ağırladı ve beklenildiği gibi kapalı gişe bir maç izledik.  Kıran kırana geçen mücadelede olurken gülümseyen taraf Fenerbahçe oldu.

Son haftalardaki gündemden düşmeyen konu ise Fenerbahçe'nin 6 numara pozisyonunda oynayacak futbolcunun performansıydı.

İsmail'in yokluğunda yapılan Miha tercihi ve Livakovic'in kaleyi devralmasıyla gözler sahada 3. yerli oyuncuya çevrildi.

Becao tercihi zorunlu oldu

Ferdi Kadıoğlu ve yeni transfer Cengiz Ünder ilk 11 başladığı karşılaşmaya 3. yerli futbolcu tercihini stoper bölgesinde Serdar Aziz'den yana kullanan İsmail Kartal bu tercih sebebiyle sağ stoper olan Becao’yu sol stoper devşirmek zorunda kaldı.

Stoperlerin oyun kurması kısıtlı oldu

İki stoperinde oyun kurma özelliğinin kısıtlı olması ve Nuri hocanın bu zaafı analiz edip oyun planını bu yönde geliştirmesi Fenerbahçe’yi çok zora soktu. Çünkü İsmail hoca, Zajc ile düşündüğü oyunu sahaya yansıtamadı.


Bu noktada bir parantez açmak gerekirse, Antalyaspor'un teknik direktörü Nuri Şahin, taktiksel yeteneklerini takdir etmek önemlidir.


Fenerbahçe'nin eksiklerini iyi analiz edip belirlediği mevkiye baskı yaparak bu baskı üzerinden hücum planı geliştiren Nuri Hoca maçın genelinde başarılı oldu.

Fenerbahçe'nin iki stoperinin oyun kurma yeteneklerinin zayıf olduğunu gören Nuri Şahin, bu oyunculara baskı yapmadan merkezdeki altı ve sekiz numaralı oyuncuları kapatarak topun bu oyunculara aktarılmasını engellemeyi tercih etti. 

Bu strateji meyvesini verdi. Maçı 0-1 öne geçen, ikinci golü neredeyse atan ve 2-1 geriye düşmesine rağmen beraberliği yakalayan taraf olarak puana çok yaklaştılar.

Usta ayaklar son dakikalarda golü getirdi

Maçın son bölümlerinde hızlı kullanılan bir topu usta ayaklarla gole çevirerek Antalyaspor'u eli boş gönderen Fenerbahçe maçtan galip ayrıldı.

Nuri Hoca ve ekibi için son sözüm "Galiptir bu yolda mağlup olan" diyerek tamamlayıp Nuri hoca ve ekibini alkışlıyorum… 

Fenerbahçe nasıl oynadı?

Şimdi tekrar Fenerbahçe'ye dönelim. Önemli olan kötü oynanan haftaları kayıpsız atlatmaktır ve Fenerbahçe bu açıdan çok değerli bir üç puan elde etti.


Ancak göz ardı edilmemesi gereken bazı sorunlar ve olumsuzluklar var Fenerbahçe'de. Oyun boyu genel anlamda zaman zaman çok uzuyor. 


Savunmadan topu ileriye taşıyacak bağlantı oyununu çözmeleri gerekiyor. 


En önemlisi ise atak devamlılığını sağlamak. Dönen topları toplayarak atakları sürdürdükleri takdirde rakipler bu atak yoğunluğuna ve ön alandaki oyuncuların kalitesine kolay kolay engel olamazlar.

 

Yazan: Tayfun Ünlü