Süper LigGalatasarayFenerbahçe

Fenerbahçe, Galatasaray'a dur dedi! Şampiyon son hafta belli olacak

Trendyol Süper Lig 37. hafta derbi maçında Galatasaray, Rams Park'ta Fenerbahçe ile karşılaştı. Mücadele konuk ekibin 1-0 üstünlüğü ile sonuçlandı. Detaylar...

Trendyol Süper Lig 37. hafta derbi maçında Galatasaray, Rams Park'ta Fenerbahçe ile karşılaştı. Mücadele konuk ekibin 1-0 üstünlüğü ile sonuçlandı .

Galatasaray taraftarından derbi için koreografi

Galatasaray taraftarların yaptığı koreografi iki bölümden oluştu. İlk önce doğu tribününde kartonlarla 'Mayıslar bizimdir' yazısı yapıldı ve tüm futbolcuların formalarının yer aldığı görsel açıldı. Daha sonra kuzey tribününde 3 boyutlu koreografi gösterildi. Koreografide ilk olarak tahtanın önünde yer alan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ve 'Ders: Tarih, Konu: Şampiyonluk' yazıları yer aldı. Daha sonra diğer tarafta Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ile sarı-lacivertli futbolcular Mert Hakan Yandaş, Edin Dzeko ve Cengiz Ünder'in bulunduğu görsel gösterildi. Son olarak ise Galatasaray'ın Belçikalı futbolcusu Dries Mertens'in oğlu Ciro'nun, Fenerbahçelileri gösterdiği görsel ortaya çıktı.
Öte yandan tribünlerde de 'Yaz tahtaya bir daha' ve 'Hababam Sınıfı sınıfta kaldı' yazıları ile 5. yıldıza göndermeli pankartlar açıldı.

Alexander Djiku, derbide kırmızı kart gördü

Trendyol Süper Lig'in 37. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Galatasaray ile karşılaşıyor. Mücadeleye 11'de başlayan Alexander Djiku, derbide oyun dışı kaldı. Müsabakanın 21. dakikasında orta sahada sarı-kırmızılı futbolcu Lucas Torreira'ya yaptığı müdahale sonrası hakem Arda Kardeşler, ikinci sarı kartını göstererek kırmızı kartla saha dışına gönderdi. Ganalı futbolcu 12. dakikada ise ilk sarı kartını görmüştü.
Djiku, gelecek hafta oynanacak İstanbulspor maçında cezalı duruma düştü.

Net gol kaçtı

Karşılaşmanın 41. dakikasında hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Szymanski’nin kendi yarı sahasından verdiği pasla sol kanattan ilerleyen Mert Hakan Yandaş ceza alanına ortasını yaptı. Arka alanda boş durumdaki Fred’in tek vuruşunda top kalenin sol yanından dışarı çıktı.

İlk yarıda eşitlik bozulmadı

Galatasaray- Fenerbahçe derbisinde ilk yarıda eşitlik bozulmadı ve taraflar soyunma odasına 0-0 beraberlik ile girdi.  

Derbide tek gol Çağlar Söyüncü'den geldi 

Galatasaray- Fenerbahçe derbisinde ilk gol 71. dakikada Çağlar Söyüncü'den geldi. Kazanılan korner sonrası Çağlar Söyüncü ceza sahası içinde Fernando Muslera'nın dokunamadığı topu ağlara gönderdi ve takımını derbide üç puanı getiren golü kaydetti.