FenerbahçeSüper LigFutbol

Fenerbahçe son nefeste 3 puan aldı

Fenerbahçe kendi evinde yaşadığı puan kaybının ardından zorlu Başakşehir deplasmanında son dakikalarda galip geldi. İşte Tayfun Ünlü'nün kaleminden zorlu maç detayları...

Bir galibiyet daha fazla nasıl hak edilsin…

Maça çok hızlı başladı Fenerbahçe. Oyun hakimiyetini eline alan sarı lacivertliler erken bulmak istediği golü bir türlü bulamadı.

Topa ilk yarıda 63% oranında sahip olan Fenerbahçe rakip kaleye 13 şut gönderdi. 
Rakip ceza sahasında 30 kez topla buluşan Fenerbahçe bir türlü fileleri havalandıramadı. 
Yakaladığı büyük fırsatları cömertçe harcayıp kendi işini zorlaştırdı.

İlk yarının son anlarda rakibinin gördüğü çift sarıdan kırmızı kartla ikinci yarı öncesi oyunun gidişatını belirledi.

İkinci yarıda kaldığı yerden devam etti Fenerbahçe. Rakibi kendi 1. Bölgesine hapis ederek kurduğu baskıyı iyice artırdı.

Dakikalar 58. dakikayı gösterdiğinde oyuna müdahale eden İsmail hoca çift forvete dönerek oyunu kazanmak adına ilk hamlesini yaptı.

Orta sahadan ismail yükseğin çıkmasıyla zaman zaman kontra ataklara yakalansada, özellikle Osterwoldenin süratiyle bir çok karşı atağı olgunlaşmadan engelledi.

Dakikalar geçtikçe sarı lacivertli taraftarlar için sinir harbine dönüşen bir maç oldu. Çok ciddi pozisyonları harcayan Fenerbahçe aradığı golü 90+4 de penaltıdan buldu.

Syzmanski vuruşunu dirseğiyle vücudunu genişleterek engelleyen Başakşehirli futbolcu penaltıya sebebiyet verdi.

Topun başına geçen Batshuayi topu çok serin kanlı bir şekilde sol üst köşeye göndererek Fenerbahçe nefes oldu.

Maçta toplam 72 kez rakip ceza sahasında topla buluşan, defalarca net pozisyonları atamayan, topa yüzde 70lere yakın hükmeden Fenerbahçe sonuna kadar hak ettiği üç puanı aldı.

İsmail hocanın dokunuşları…

Özellikle Samsunspor maçında yaptığı hamleler yüzünden çok eleştirilen İsmail Kartal,  bu karşılaşmada oyuna müdahalesini geçtiğimiz müsabakadaki gibi bir anda yapmadı. Özellikle Set’e dönen oyunda neden açık alan oyuncularında tercih kıldığı ve Dzeko, Tadic gibi tecrübeli isimleri kenara alması eleştirilmişti. 
Basın açıklamasında yaptığı hamleleri savunan İsmail hoca bu hafta Set’e dönen oyuna doğru farklı dokundu.

Sadece İrfan ve Tadicin oyundan çıkması sahada Fenerbahçe’nin atakları yönlendirmesinde biraz zorladı. Bu iki oyuncunun en azından biri oyunda olması geliştirilen hücumlarda oyun aklı olarak öne çıkıyor.

Deniz Türüç….

Deniz Türüç sezonun ilk maçında hırçın ve agresif tavırlarıyla dikkat çekmişti. Hatta o maçta topsuz alanda ferdiyle yaşadığı ikili mücadelede Ferdi’ye vurmuştu lakin hakemler ve var pozisyonu es geçti.

Bu maçta ise futboldan uzak tavırlarıyla, her pozisyonda hakeme şiddetli itirazlarıyla, oyuncularla karşı çirkin hareketleriyle ekranlara yansıması kendi adına üzücü. Bir pozisyonda pozisyonun yaşandığı alana koşup o hengamede Ferdi’yi ve Batshuayi’yi hedef alarak vurma teşebbüsü ne derece ahlak ve sporcu kimliğine yakışır ayrı tartışma noktası. Bu terbiyesizce ve sahada olmaması gereken tavırları maç sonundaysa sürdüren futbolcu Türk kamuoyuna bir özür borçludur.

Bu hareketleri sporcu hırsı ve kazanma hırsı diyerek meşru kılıyorsa eğer kendisinin bu hırsını sezonun genelinde görmek isteriz…

Fenerbahçe emin adımlarla…

Fenerbahçe emin adımlarla hedeflerine doğru ilerliyor. Bu güçlü oyunun, bu kenetlenmenin karşısında duramazlar. Şampiyonluk hikayesinin en önemli maçlarından bir tanesi de 3 puanla bitti.

Şimdi desteğe devam etme zamanı. Bu takım hak ettiği şampiyonluğu elde edecektir…