FenerbahçeSüper LigUEFA Konferans Ligi

Fenerbahçe- Twente maçı nasıl geçti? Analizi...

UEFa Konferans Ligi'nde Twente'yi 5-1 mağlup eden temsilcimiz Fenerbahçe, avantajı kaptı. Maç nasıl geçti? İşte analizi...

Fenerbahçe'den tarihi skor

Maç önü bahsettiğimiz gibi defansif olarak sorunlu tipik Hollanda ekolüne bağımlı bir takım olan Twente karşısında ilk yarı sıkıntı çeken temsilcimiz ikinci yarıda rakibin 10 kişi kalması ve oyun felsefesinden yine vazgeçmemesi ve alan bırakmasını öndeki kaliteli ayaklarıyla cezalandırdı ve tarihi bir skor aldı.

Fenerbahçe'nin ofansif yetenekleri var

İsmail hocanın hamleleride etkin oldu ama rakibin 10 kişi kalıp hala ofansif düşünce içerisinde olması Fenerbahçe’ni rahat alan bulmasını sağladı. Kaliteli ayakları bu kadar markajdan uzak tutup rahat oynatırsanız bedelini ödersiniz. Ofansif hatta ciddi kaliteli ayakları var Fenerbahçe’nin…

Olumsuzluklar var

5-1’e rağmen olumsuzluklar varmı var  Özellikle savunma hattı oyun kurmada problem yaşıyor yine kanat beklerinde savunma açısından ciddi sıkıntı yaşıyor temsilcimiz. 6 numara pozisyonunda İsmail iyi niyetli fakat pres altında ve sırtı dönük yakalandığında top kullanma becerisi zayıf kalıyor.

Fenerbahçe ön ve arka hat arasında iki farklı takım gibi ön hattı ciddi manada kaliteli ama arka hatta öndeki kaliteye paralel bir durum var bu kadro mühendisliği bu sezon bu ışıltılı takımın handikabı gibi görünüyor.

 

Yazan: İbrahim Akbal