VoleybolSon DurumSon Dakika

Flaş iddia: Milli voleybolcunun LGBT kimliği gerekçe gösterilip kariyeri bitirilecek!

Nevşin Mengü geçmiş bir örnekten yola çıkarak Ebrar Karakurt'un bir bahaneyle hapse girebileceği, durduk yere voleybol hayatının biteceğini ileri sürdü. Detaylar...

Gazeteci Nevşin Mengü, sosyal medyadan yayınladığı paylaşımla Ebrar Karakurt'un sevenlerini korkuttu. Mengü, geçmiş bir örnekten yola çıkarak Ebrar Karakurt'un bir bahaneyle hapse girebileceği, durduk yere voleybol hayatının biteceğini ileri sürdü.

Ebrar Karakurt'a orta parmağını gösterdi

Moskova'nın kaptanı Goncharova'nın yaptığı hareket izleyenlerin ağzını açıkta bıraktı. Maç sayısı sonrası sevinen Ebrar Karakurt'a dönen rakip kaptan orta parmağını gösterdi. O anlar kameraya yakalandı.

Moskova'da Goncharova maç sonu Ebrar'ın kayarak yaptığı sevinci hakeme şikayet etti.

''Ağlayacaksan oynamayalım Goncagül''

Ebrar Karakurt ise maç sonu kendisine yapılan çirkin hareket sonrası Instagram hesabından bir paylaşım yaptı. Ebrar, kendisine orta parmak hareketi yapan Dinamo Moskova kaptanı Goncharova'ya 'Ağlayacaksan oynamayalım Goncagül' paylaşımıyla gönderme yaptı.

Ebrar Karakurt'tan ikinci paylaşım geldi

Ebrar Karakurt son olarak sosyal medya hesabından Dinamo Moskova takımının kendisini hedef alan videoya yanıt vererek, "Spor ahlakı, provokasyon ve saygı en son konuşmamız gereken şey… Rakip takım kaptanının maç içinde yaptığı hareketler üzerine konuşalım" notunu düştü.

Nevşin Mengü'den flaş iddia

Ebrar hakkında açıklama yapan Nevşin Mengü, ''Bunları yazan Dinamo Moskova'nın CEO'su Yelena Godina. "LGBTİ propagandasının yasaklayan"(her ne demekse) yasal düzenlemelerin bulunduğu Rusya'da, Türkiye'nin önemli bir spor değeri olan Ebrar Karakurt'un bulunması hem risk hem de milli bir mesele. Rusya, bir bahane bularak Amerikalı oyuncu Britney Griner'ı tutuklamış, yıllarca hapiste tutmuş, daha sonra ABD'de bulunan Rus bir silah kaçakçısının bırakılmasına karşı takas etmişti. ilk Rusya Türkiye ters düşmesinde Ebrar'ın bir bahaneyle içeri atılmayacağının bir garantisi yok. Durduk yerde voleybol hayatı bitebilir'' ifadelerini sosyal medyadan paylaştı.

Dinamo Moskova, Ebrar Karakurt'un yaşamına değindi

Skandal olaydan sonra açıklama yapan Dinamo Moskova, yaşanan olayla ilgili değil de Ebrar Karakurt'un hayat tarzını işaret eden açıklama yayınladı. Rus ekibi şu ifadeleri yayınladı:

''Rusya, LGBT topluluğu yasama düzeyinde aşırılıkçı bir örgüt olarak tanınmaktadır ve gençler arasında geleneksel değerlerden bu sapmanın propagandası yasaktır. Ancak voleybol maç yayınlarında Kaliningrad Lokomotiv oyuncularının rakip takımlara karşı yaptığı cinsel ilişkiyi taklit eden canavarca hareketlerin, dudaklardan eşcinsel öpücüklerin ve diğer iğrençliklerin yakın çekimleri utanç verici bir şekilde gösteriliyor.

Gelecek nesil voleybolculardan oluşan çok sayıda çocuklu aile spor salonlarına geliyor. Sezon boyunca maçın hakemleri, ülkemizin kültürüne ve ahlaki değerlerine tam bir saygısızlık gösterme açısından cezasızlık ve müsamahakarlık olarak nitelendirilen bu tür davranışlara ilişkin tek bir yorum bile yapmamıştır. Daha da kötüsü, tüm bunlar şeytani kılığa bürünen takım arkadaşlarının onayıyla karşılanırken, Lokomotiv oyuncularından üçü kendi çocuklarını büyütüyor!

Çocuklarınızın aynı soyunma odasında veya duşta böyle bir şeyin yanında olacağını hayal edin. Bu “temsilcilerin” çocuklarınızın antrenman sonrası kıyafetlerini değiştirdiğini görmelerini, elleriyle onlara dokunmalarını, övündükleri şeyleri onlara tanıtmalarını ister misiniz?

Ülkemde, Anavatanımda yaşanan, çok uluslu kültürümüze ve tarihimize hakaret eden, hatta spor müsabakaları sırasında anlatılan tüm olay ve gerçeklere kategorik olarak karşıyım! Rus topraklarının ve halkının düşman bombardımanına maruz kaldığı, ülkenin en iyi temsilcilerinin ellerinde silahlarla bizi koruduğu bir dönemde, doktorlar, öğretmenler, rahipler, en karmaşık emek yoğun mesleklerden işçiler bizim yararımız için çalışıyorlar. ülke - bu burada gelişecek mi? Bu asla olmayacak! Bu yalnızca evrensel kınamaya ve aşağılamaya neden olabilir!''