GalatasaraySüper LigTransfer

Galatasaray, İranlı forvet Mehdi Taremi'yi gündemine aldı

Galatasaray, daha önce Çaykur Rizespor'a imza atan, kısa süre sonra ülkesine dönen İranlı forvet Mehdi Taremi'yi gündemine aldı. Porto ile temasa geçilecek.

Trendyol Süper Lig'de liderlik mücadelesi veren, Avrupa'da ise yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam eden Galatasaray, ara transfer dönemi için çalışmalarına başladı. Sarı-Kırmızılı yönetimin Arjantinli yıldız Mauro Icardi'nin yanına golcü bir ismi daha eklemek istediği kaydedildi.

Mehdi Taremi transferi için çalışmalar başladı
A Spor'un haberine göre Galatasaray, Portekiz Ligi ekiplerinden Porto'da forma giyen Mehdi Taremi'yi gündemine aldı. Daha önce de transfer listesinde olan futbolcu için harekete geçildi.

Sözleşmesi sezon sonunda bitiyor
Mehdi Taremi'nin Porto ile olan sözleşmesi sezon sonunda bitecek. İranlı golcüyü kadrosuna katmak isteyen Galatasaray, ara transfer döneminde uygun şartları oluşturarak anlaşma sağlamayı planlıyor.

Rize'den kaçtı, ülkesine döndü
Mehdi Taremi, 2016 yılında İran’ın Persepolis takımından Rize’ye transfer olmuştu. Taremi, imza attıktan kısa süre sonra ülkesine dönüp eski takımı ile tekrar anlaşmaya vardı. İranlı futbolcunun bu hukuksuz girişimi sonrasında Rizespor, FIFA’ya başvurmuş; Taremi’ye 4 ay men, Persepolis’e 2 dönem transfer yasağı cezası verilmişti.

Taremi, Rize’ye bonservis bedeli ödenmeden geldiği için ülkesi İran’da futbolcuya yönelik baskılar artmış, futbolcu da bu baskılara dayanamayıp memleketine geri dönmüştü.

Taremi'nin bu sezonki performansı
2020 yılında Rio Ave'den Porto'ya 4.7 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer olan ve bu sezon 24 maça çıkan Taremi, 6 kez rakip fileleri havalandırırken, 4 defa da takım arkadaşlarına gol pası verdi. 31 yaşındaki santrfor, 4 mücadelede sarı kart gördü.