GalatasarayŞampiyonlar LigiFutbol

Galatasaray'ın Rakibi Molde'nin Takım Analizi

Şampiyonlar Ligi play off maçlarında Galatasaray, Molde ile karşı karşıya gelecek. Peki Molde nasıl bir takım? İşte Analizi

Neox Medya'da İbrahim Akbal, Galatasaray'ın rakibi Molde'nin takım analizi raporunu hazırladı. İşte kuvvetli yönleri…

Transferler tam oturmadı

Galatasaray sezona geciken transferler nedeniyle oyun olarak sorunlu başladı . Ofansta özellikle kanatlarda Kerem ile Barış gibi açık alanda etkili hücumcular kullanmak zorunda kalan Okan hoca bu oyuncu grubuyla yerleşik savunmalara ve kapanan takımlara karşı sıkıntılar yaşadı.

Galatasaray'ın oyunu sorunlu

Vilnius ve Kayseri maçları en büyük örnek . Icardi’nin fizik olarak hazır olmasada dönüşü ön bölgedeki üretimi artırdı. Icardı oyun bilgisi ve tekniğiyle dar alanda da sette de takımı efektif hale getirebiliyor. Yinede sorunlu bir oyun mevcut temsilcimizde. 

Molde fizik olarak diri bir takım ve teması sever

Toreira’nın cezalı oluşu ciddi sıkıntı çünkü Molde fizik olarak gayet diri ve temaslı oyunu seven bir takım iç saha avantajı artı fizik olarak liglerinin ortasında olmaları nedeniyle daha hazır olmaları ve yaslanarak oynamaları avantajları…

Molde'de etkili isimler kimler?

Takımın en etkili oyuncuları Ola Brynhildsen, Emil Breivik ve yine tanıdık bir sima Linnes’te Molde’de oynuyor. 

Molde nasıl oynayacak?

Defansif bir mantaliteyle oynatacaktır Molde; Yani şu dönemde Galatasaray ‘a zıt gelen geride bekleyen ve kaptığı toplarla hızlı çıkan iyi alan kapatan bir formasyonla. 

Galatasaray'da önemli isim Mertens ve Icardi

Galatasaray için bu maçta dar alan becerisi yüksek oyuncuların performansı çok önemli. Icardi ile Mertens ve kapalı hatlara karşı atacağı paslarla Oliviera. Toreria yerine muhtemelen Berkan’ı tercih eder hoca fizik gücü nedeniyle.

Oyun kilidi Barış Alper ve Kerem'de

Oyunun kilidi Barış ve Kerem’in bu katı hatta karşı göstereceği performansa bağlı sette sıkıntı yaşayacağı aşikar temsilcimizin bu oyuncularla. 

Galatasaray zeki olmalı

Kontrollü bir oyun makul olur. Zor bir maç olacak. Geriye düşmeden oyunu götürmek önemli. Çünkü Galatasaray yaslanan fizik gücü yüksek takımları aşmakta zorlanıyor. Çok alan bırakarak oynamak yerine kontrollü oynamak risk seviyesini azaltıp deplasman mantalitesini uygulamak avantajlı skoru getirir ama alan bırakmak eldeki kadroyla mantıklı değil.

Molde hücum sevmez

Molde bir hücum takımı değil en iyi yaptığı şey defans topun arkasındaki organizasyonlar onları hücum etmeye zorlamak Kerem ve Barış’ıda verimli kılar tamamen oyun felsefesiyle bir müsabaka olacak Galatasaray için.

 

İbrahim Akbal - Facebook