GenelSon DurumSon Dakika

Pıtrak otunun faydalarına şaşıracaksınız! İşte o bilgiler...

Ülkemizin Ege ve Akdeniz bölgesinde sıkça bulunan pıtrak otu, sağlığımızı koruma altına alan bir dizi fayda içeriyor. Faydalarını okuduktan sonra çok şaşıracaksınız. İşte pıtrak otunun mucizevi faydaları

Vücudumuz için bir dizi yarar sunan çeşitli otlar vardır. Doğada çeşit çeşit bulunan bu otlar; tıbbın tamamlayıcısı olarak bilinir. Bu şifalı bitkiler genellikle aktarlardan temin edilir. Isırgan otu, aslanpençesi, çörek otu, zahter, ökse otu, semizotu ve daha nicesi vücudumuza ayrı fayda sunar. İşte pıtrak otu da bunlardan biridir.

Pıtrak otu, çoban çökerten adıyla da bilinir. Çoban çökerten adını ise, bitkide bulunan sert iğnelerin ayağı batması sonucu verilmiştir. Pıtrak otunun sağladığı faydalar, genel sağlığımız açısından oldukça etkili. Yalnızca vücuda değil, cilt ve saç sorunlarına da iyi geliyor.

İşte pıtrak otunun mucizevi faydaları…

Pıtrak otunun mucizevi faydaları

Pıtrak otunun en bilinen faydaları arasında romatizmaya iyi geldiği bilinir. Pıtrak otunun yapraklarından yapılan ilaçlar, romatizmanın neden olduğu ağrıları en aza indirir. Pıtrak otunun kökünden yapılan ilaçlar ise egzamaya iyi gelir.

Pıtrak otunun içinde yer alan bileşenler, sindirim sitemi sağlığını düzenler ve bağırsak fonksiyonlarının işlevini güçlendirir. Ayrıca kabızlık sorununa iyi gelir. Pıtrak otunun terletici maddeleri ile vücutta bulunan toksinlerin terleme yoluyla atılımını sağlar.

Pıtrak otunun faydaları arasında; kan şekerini dengelediği, saç ve saç derisinin sağlığını koruyarak saç uzamasını teşvik ettiği bilinir. Pıtrak otu vücuda enerji vererek dinç ve zinde hissettirir. Bu mucizevi bitkinin botoks etkisi vardır ve ayrıca selülit oluşumunu da azaltır.