GalatasaraySüper LigFutbol

Galatasaraylı Icardi'den Eros'a destek! Adalet istedi...

Süper Lig devi Galatasaray'ın Arjantinli dünya yıldızı Mauro Icardi, geçtiğimiz günlerde bir kişi tarafından vahşice öldürülen Eros isimli kediyi paylaştı. Detaylar...

Duruşma bugün

İstanbul Başakşehir'de yılın ilk günü İbrahim Keloğlan tarafından vahşice öldürülen kedi Eros ile ilgili verilen ilk mahkeme kararı tepkilere yol açmıştı. Buna göre Küçükçekmece 16. Asliye Mahkemesi sanığa 1 yıl 3 ay hapis cezası vermiş, ardından hükmün açıklanması geri bırakılmıştı. Üst mahkemeye yapılan itirazın ardından da karar kaldırılmıştı. Yeniden görülecek davada da ilk duruşma bugün yapılacak.

"KAÇMAYA ÇALIŞAN KEDİYİ ISRARLI ŞEKİLDE TEKMELEDİ"

Dosyayı inceleyen Küçükçekmece 4. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık İbrahim Keloğlan'ın "evcil hayvanı kasten öldürme" suçundan yapılan yargılama sonucunda Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında cezalandırılmasına ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildiğini belirtti. Olaya ilişkin incelenen görüntülerde Keloğlan’ın site sakinleri ve müşteki tarafından beslenip bakımı yapılan kediyi asansörde görmesi üzerine saldırıp tekme vurduğu, kedi asansörden kaçtıktan sonra peşinden giderek koridora sıkıştırdığı, kapıları kapatıp kedinin kaçmasını engelleyerek defalarca tekme attığı, kedinin kaçmaya çalışmasına rağmen sanığın eylemini ısrarlı bir şekilde devam ettirip yaklaşık 5 dakika boyunca kediyi kovalayıp tekmeleyerek ve üzerine basıp ezerek öldürdüğü kaydedildi.

"ACIMASIZCA VE ZALİMCE..."

Sanığın ısrarlı takip ederek yaklaşık beş dakika boyunca acımasızca ve zalimce gerçekleştirdiği öldürme olayında kusurunun ağırlığı, suçun işleniş biçimi, ortaya çıkan kastının yoğunluğu göz önüne alınarak temel cezanın üst hadde yakın olacak şekilde belirlenmesi gerektiği kararda kaydedildi.

Icardi'den destek geldi

Galatasaray'ın dünya yıldızı futbolcusu Icardi, kendi kedileri ile birlikte fotoğraf çekerek ‘’ErosİçinAdalet'' paylaşımı yaptı.