Burak ÖztürkGaziantep FK

Gaziantep FK, tur için sahaya çıkıyor

Ziraat Türkiye Kupası üçüncü tur heyecanı başladı. Gaziantep FK, kendi sahasında Etimesgut Belediyespor'u konuk ediyor. Yazarımız Burak Öztürk maç öncesi bilgileri kaleme aldı. Detaylar...

Ziraat Türkiye Kupası'nda yoluna 3. turdan itibaren devam eden Gaziantep Futbol Kulübü, Perşembe günü Etimesgut Belediyespor maçına çıkıyor. Etimesgut Belediyespor hafife alınmaması gereken bir rakip. Telafisi olmayan bir maç. İşte iki takımın istatistikleri ve detaylar…

Marius Sumudica dikkat çekti….
Sumudica öncesi galibiyeti bulunmayan Gaziantep ekibi, Rumen hocanın gelişiyle birlikte yükselişe geçti. Son olarak ligde Kasımpaşa ya mağlup olsa da  Ziraat Türkiye Kupası maçına oyuncular farklı moralle çıkacaklar.

Marius Sumudica 12'inci maçına çıkıyor 

Erdal Güneş sonrası takımın başına geçen Marius Sumudica, Gaziantep FK'nın başında 12'inci maçına çıkıyor. Rumen hoca daha önce çıktığı 11 karşılaşmada 6 galibiyet ve 4 mağlubiyet aldı. Gaziantep ekibi ayrıca bu sezon ilk galibiyetini Marius Sumudica döneminde İstanbulspor'a karşı 2-0'lık skorla aldı. 

Ziraat Türkiye Kupası'nda farklı 11…
Markus Sumudica'nın yarın oynanacak olan Ziraat Türkiye Kupası'nda ligde oynayan oyuncuları dinlendirip, rotasyon yaparak forma şansı alamayan oyuncuları oynatması bekleniyor.

6 Şubat depremi sonrası Kupa'dan çekildi
Gaziantep ekibi, geride bıraktığımız sezonda 6 Şubat depremi sonrası Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finalde çekildi. Gaziantep FK'nın çekilmesiyle birlikte Sivasspor direkt olarak yarı finale çıkmıştı.

Etimesgut Belediyespor 2. Lig'de mücadele ediyor 
TFF 2. Lig ekiplerinden Etimesgut Belediyespor 13. sırada yer alıyor. Başkent ekibi 15 hafta sonunda 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 7 mağlubiyetle Alper Gülter yönetiminde 18 puan topladılar.

Alper Gülter, Arnavutköy'e karşı, Ramazan Köse, İsmail Güner, Reşo Akın, Lokman Gör, Aykut Çeviker, Seçkin Getbay, Mehmet Sıddık İstemi, Turan yılmaz, Vedat Bora, Rüstem Yiğit Yıkılmaz, Caner Öztürk, ilk 11' ile mücadeleye başlamıştı.
Alper Gülter'in Ziraat Türkiye Kupası 5. tur maçında Gaziantep FK karşısındada ilk 11'de çok değişiklik yapması beklenmiyor.

Kadroda değişikliğe gitmişti 
Gaziantep FK'da deneyimli teknik adam Marius Sumudica, 4.turda karşılaştığı Efeler 09 maçında, Batuhan Şen, Arda Kızıldağ, Ömürcan Artan, Ertuğrul, Mbakata, Bikel, Jevtovic, Mirza, Stankovski, Markovic, İlker, ilk 11'1 ile mücadeleye başlamıştı.

Gaziantep FK'da en golcü isim Draguş 
Gaziantep FK'da en golcü isim bu sezon başında takıma katılan Draguş oldu. Rumen oyuncu bu sezon 10 karşılaşmada 4 gol kaydetti. Draguş'u vatandaşı Maxim 2 golle takip ediyor.

İki ekibin Ziraat Türkiye Kupası serüveni
Gaziantep Futbol Kulübü, 2023-2024 sezonu Ziraat Türkiye Kupası'na 3. turdan katıldı. Gaziantep ekibi 3. turda Efeler 09'u 4-0 gibi farklı bir skorla geçerek adını bir üst tura yazdırdı. Kırmızı-Siyahlı ekip 4. turda 2.Lig ekiplerinden Etimesgut Belediyespor ile eşleşti.

Etimesgut Belediyor bu sezon Ziraat Türkiye Kupası'na 2. turdan katıldı. 2. turda Mardinspor ile karşılaşan Başkent Ekibi karşılaşmadan 3-2 galip ayrılarak 3. tura yükselme başarısı gösterdi. 3. turda Bigaspor ile eşleşen Etimesgut Belediyespor mücadeleden 1-0 galip ayrılarak 4. turda Gaziantep FK'nın rakibi oldu. 

Gaziantep FK favori gösterildi 

Ziraat Türkiye Kupası 4. tur maçında Gaziantep FK favori gösterildi. İddiada Kırmızı-Siyahlı ekibin galibiyetine 1.13 oran verilirken, Etimesgut Belediyespor galibiyetine ise 8.94 oran verildi.  beraberliğe ise 4.93'lük oran açıldı.