Burak ÖztürkGaziantep FK

Gaziantep FK zorlandı ama pes etmedi!

Gaziantep FK, Ziraat Türkiye Kupası'nda Etimesgut Belediyespor ile karşılaştı. Zorlu maçı yazarımız Burak Öztürk kaleme aldı.

Süper Lig'de 2 maç art arda gelen mağlubiyetin ardından Gaziantep FK, Ziraat Türkiye Kupası'nda moral buldu. Marius Sumudica ve futbolcular, Etimesgut Belediyespor karşısında alınan galibiyetle hem üst tura yükseldi hem de moral depoladılar.  

Uzatmalarda turu zora soktu ama yıkılmadı 
Sumudica ve öğrencileri uzun bir süre önde götürdüğü karşılaşmayı 90'ıncı dakikada her şey bitti turu atladık derken kalesinde golü gördü. Ama Gaziantep FK sürprize izin vermedi ve İlker Karakaş'ın attığı golle bir üst tura yükseldi.

Standart oyuncu değişikliği…
Marius Sumudica, Efeler 09 karşısında olduğu gibi Etimesgut Belediyespor karşısında kadroda değişikliğe gitti. Tecrübeli teknik adam kupada kadroda değişikliğe giderek az forma şansı bulan oyunculara şans verdi.

İlker Karataş kupada 2'de 2 yaptı 
Sezon başında takıma katılan İlker Karakaş, kupada 2'de 2 yaptı. Tecrübeli oyuncu Efeler 09 maçının ardından Etimesgut Belediyespor karşısında da golünü kaydetti ve moral depoladı.

Sumudica sonrası evinde tek maç kaybetti 
Sezona kötü bir başlangıç yapan Gaziantep ekibi, Marius Sumudica sonrası hızlı bir şekilde toparladı. Tecrübeli teknik adamla kupada ve ligde çıktığı 6 karşılaşmada 5 galibiyet alırken, tek yenilgisini Ankaragücü karşısında aldı. 

Albian Ajeti ilk defa 11'de başladı 
Süper lig' ilk 4 hafta sonunda takıma katılan ve sakatlığı sebebiyle forma şansı bulamayan Albian Ajeti ilk defa ilk 11'de başladı. Ziraat Türkiye Kupası 4. turda oynanan Etimesgut Belediyespor karşısında şans bulan Ajeti 63. dakikada yerini İlker Karakaş'a bıraktı. Ajeti'nin dönüşüyle birlikte Rumen teknik adamın eli ilerleyen haftalarda daha da rahat olacağa benziyor.