GalatasarayFenerbahçeSüper Lig

Gültekin Onay'dan Okan Burak'a cevap! Derbide penaltı pozisyonunun görüntüsü...

Fenerbahçe ile Galatasaray'ın karşı karşıya geldiği dev derbide Djiku ile Icardi'nin pozisyonu gündem oldu. Maç sonu Güntekin Onay, Okan Buruk'un eleştirilerine cevap verdi.

Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin 22. dakikasında sarı-kırmızılı takım penaltı bekledi. Mertens'in sağ kanattan yaptığı ortaya hareketlenen Mauro Icardi, Aleksander Djiku'nun yüzüne vurması sonrası yerde kaldı. Yoğun itirazların ardından hakem Arda Kardeşler, VAR hakemini dinledikten sonra oyunu devam ettirdi.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Alexander Djiku ile Mauro Icardi arasındaki pozisyonun açılarının net bir şekilde gösterilmediğiyle ilgili eleştiride bulundu. Yayıncı kuruluş sunucusu Güntekin Onay ise cevap verdi. 

"Maçı çeken yönetmende Türk değil"

Yaşanan pozisyonda ekranlara net pozisyonun yansıtılamayabileceğini dile getiren Onay, "En iyi görüntü ekrana yansıtılmamış olabilir. Oyun o an devam ediyor. Burada en uygun görüntüyü kafa karışıklığı yaratacak şekilde değil de en açık görüntüyü ekrana getirmek en doğrusu. Derbi maçın bugün 26 kamera ile çekildi. Pozisyonu en iyi gösteren ekrana yansıtılmamış olabilir. Maç o an oynanıyor.. Maçı çeken yönetmende Türk değil. Burada en uygun görüntüyü ,bu tip kritik maçlarda en temiz ve açık pozisyonu göstermek lazım . Pozisyon penaltı ise göstermek gerek, değilse de net göstermek gerek ama mış gibi olan, gri olan, izleyici aldatan pozisyonları ekrana getirmemek lazım. " dedi. 

"Derbiler, 24-26 kamera ile çekiliyor"

Derbidelerde pek çok kameranın dahil edildiğini vurgulayan Onay, "Tam kameralardan görüntülerin hepsi eş zamanlı olarak canlı yayınla Riva'ya gönderiliyor. Süper Lig maçları minumum 11 kamera ile çekiliyor, derbiler ise 24-26 kamera ile çekiliyor. Bu 25-26 kameranın konumlandırılması uluslarası standartta, Dünya Kupası'nda, Avrupa Şampiyonası'nda nasılsa öyle yapılıyor. TFF talimatnameleri ile ve yönetmelikleri ile onların onayı ile yerleşim yerleri belirleniyor. Ben trio programında en temiz görüntüyü ekrana getiriler diye düşünüyorum. Okan Buruk’a cevap vermek değil, bilgilendirmek amaçlı açıklama yaptım." dedi. 

İşte Okan Buruk'un penaltı açıklaması

Okan Buruk yaptığı açıklamada, "İlk yarı çok net bir penaltı pozisyonu demeyeceğim, penaltı vardı. Yumruk vardı. Boks ringlerinde olacak şekilde! Yumruk atıldı. Bunu biz uzak bir açıdan gördük aslında. Yayıncıyı da eleştireceğim. Bu görüntüyü net olarak çekememek, dünyanın seyrettiği bir derbi. Kamera sayısının azlığını yayıncı da düşünmeli. İnsanlar pozisyonu net göremedi. Bu kadar önemli maçta bunu göstermemek... Bu penaltıyı vermemek. VAR hakemine de TFF gerekli şeyi yapacaktır. Bunu görememek, verememek üzücü. Hakeme bağlamak istemiyorum. Biz de full yeterli bir oyun ortaya koymadık. İlk yarı net penaltı var. Sacha Boey'in kartında da rakibin darbesi var. Yumruk sallayan oyuncu aynı kartı görüyor. Komik bunlar. Dediğim gibi çok doyuramadık insanları futbola. Teknik adam olarak özür diliyorum. Burada kazanmak çok önemliydi. İki takım da kaybetmemenin değerli olduğunu düşündü." ifadelerini kullandı.