GenelSon DurumSon Dakika

Henüz sekiz yaşında milyoner oldu!

Henüz 4 yaşındayken terzi olmak istediğini fark eden Max Alexander, aklındaki fikirleri ailesiyle paylaşarak tasarım yapmaya başladı. Ailesinin de destekleriyle 5 yaşında ilk defilesini gerçekleştiren Max Alexander, şimdilerde dünyaca ünlü moda devleriyle yarışıyor ve yaptığı tasarımlarla milyonlarca kişi tarafından konuşuluyor.

Amerikalı oyuncu Sharon Stone için henüz 8 yaşındayken ceket tasarlayan Max Alexander, genç yaşına rağmen Paolo Gucci, Marc Jacobs, Ralph Lauren gibi moda dünyasının dev tasarımcıları olarak bilinen isimler arasında yer alıyor.

Yaşının onu durdurmasına asla izin vermeyen ve şimdilerde 'modanın dahisi' olarak anılan Max Alexander, sosyal medya sayesinde moda dünyasını adeta kasıp kavurmaya devam ediyor.


Yalnızca Instagram hesabından 3 milyondan fazla takipçisi olan Max Alexander, dört yaşında terzi olmaya karar vererek yaptığı tasarımlarla 5 yaşında ilk defilesini gerçekleştirdi.

2016 yılında Los Angeles eyaletinin Kaliforniya kentinde Kanadalı bir baba ve Amerikalı bir annenin çocuğu olarak dünyaya gelen Max Alexander, sanat temelli bir anaokulu olan Little Dolphins by the Sea'den 2021 yılında mezun oldu.


Oradan aldığı eğitim süresince Vincent Van Gogh, Yayoi Kusama, Frida Kahlo ve Alexander Calder'ın eserlerinden etkilenen Max Alexander, annesi Sherri Madison'ın da yardımlarıyla dünyaca ünlü bir sanatçı oldu.

Bir akşam yemeği sırasında annesine dönerek "Ben bir terziyim ve bir mankene ihtiyacım var." diyen Max Alexander, annesinin de modayla ilgileniyor olması sayesinde kısa süre içeresinde kademe atladı.

Oğluna kartondan ilk mankenini yapan anne Sherri Madison, Max'in yeteneğini görünce hayrete düştüğünü şu cümlelerle aktardı. Sherri Madison; “Stüdyomdan birkaç parçayı aldı ve onları bir araya getirmeye başladı. Ortaya kocaman bir elbise çıktı.”

Sanatçı olan annesinden cesaret alan Max Alexander, o günden sonra tasarlamaya, giydirmeye ve dikmeye başladı. 2021 yılında ise Couture to the Max etiketini piyasaya sürdü.

Dikiş dikmeyi öğrenmeden önceki ilk tasarımlarını düğümler ve bantlarla birbirine tutturulmuş kurdeleler, plastik ambalajlar ve malzeme parçalarından oluşturan Max Alexander, dikiş dikmeyi öğrendikten sonra çalışmalarını hızla ilerleterek tasarımlarını gerçek bir ürüne dönüştü.

Bir yıl boyunca annesinden ve yerel profesyonellerden dikiş dikmeyi öğrenen Max Alexander, biriktirdiği parayla kendi dikiş makinesini satın aldı ve ünlülerden sipariş almaya başlayarak henüz 5 yaşındayken ciddi bir yükseliş yaşadı.

Los Angeles, Kaliforniya'daki defilesi büyük bir heyecanla karşılanan Max Alexander, Ryan Patros ve Walter Mendez'in haute couture moda evinden aldığı mentorluğu sayesinde moda dünyasında modanın dahisi olarak anılmaya başlandı.

Los Angeles merkezli tekstil şirketi Fabric Selection'ın desteğiyle Kaliforniya sahil kültüründe bulunan okyanus, deniz yosunu, dalga motiflerini tasarımlarına yansıtan Max Alexander, bir süre sonra bu yeteneğinin genetik olduğunu düşündürttü.

Max'in büyük büyükbabası 1930'larda Kanada'da kumaş kesici olarak çalışıyordu ve babasının büyükbabası da 70'li ve 80'li yıllarda Montreal'de 35'ten fazla mağazayı içeren bir giyim mağazasının sahibiydi.

2021 yılından bu yana Fransa, Meksika, Brezilya, Almanya, Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki müşterileri için elbise tasarlayan Max Alexander, elbiselerin yanı sıra özel tasarım eşarplar, battaniyeler, kimonolar ve ceketler de yeni çalışmalarında yer alıyor.

Sharon Stone, Lola Andreoni ve Bob's Dance Troupe gibi ünlüleri giydiren Max Alexander'ın iş motivasyonu ise her boyutta ve şekilde tüm kadınların güzel hissetmesini sağlamak.

Şimdilerde 8 yaşında olan Max şu anda ebeveynleri, küçük erkek kardeşi ve ablasıyla birlikte Güney Kaliforniya'da yaşıyor, 4 yaşında başladığı işini disiplinli bir şekilde sürdürürken aynı zamanda bu yıl birinci sınıfa gidiyor. Ebeveynleri ise her koşulda onu destekliyor ve menajerliğini yapıyor.