GenelSon DurumSon Dakika

Honda'nın ilginç kampanyası tepki çekti!

Honda'nın Haziran ayı sonuna kadar geçerli olacak indirim kampanyası gündem yarattı. İşte araba indirimleri, güncel fiyatları ve detaylar...

Son dönemlerde hem sıfır hem de ikinci el araç fiyatlarının astronomik seviyelere ulaşmasıyla birlikte, araç sahibi olma hayali kuran vatandaşlar otomobil markalarının kampanyalarını dikkatle takip ediyor. Ancak Honda'nın Haziran ayı sonuna kadar geçerli olacak indirim kampanyası, gündem yarattı.

Honda, City modelinde 6 yıl garantili araç için 225 bin TL indirim veya 250 bin TL 12 ay vadeli faizsiz kredi fırsatı sunduğunu duyurdu. Ancak bu kampanya, vatandaşları memnun etmekten çok öfkelendiriyor.

Ünlü otomobil yazarı Emre Özpeynirci, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Honda’nın düzenlediği bu kampanya hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı.

Özpeynirci paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Tam fıkra gibi bir kampanya! Honda, City modeli için gerçekten çok konuşulacak bir kampanya düzenlemiş. İsteyene 225.000 TL indirim, isteyene ise 250.000 TL, 12 ay, %0 faiz fırsatı sunuyorlar. Buraya kadar her şey normal. İşin garip tarafı şu: Eğer aracı peşin alırsanız fiyatı 1 milyon 30 bin TL. Eğer 250 bin TL kredi kullanmak isterseniz ise o zaman aracın fiyatı 1 milyon 255 bin TL. (BMSV dahil 1 milyon 312 bin TL oluyor) 250 bin TL kredi kullanmak için de 1 milyon 5 bin TL peşin ödemeniz gerekiyor. Sonuç olarak kim 25 bin TL daha peşin vermemek için 250 bin TL kredi kullanır ve onu da 312 bin TL olarak geri öder. Ben anlamadım, anlayan varsa anlatsın :)"

Özpeynirci ayrıca, satışların büyük kısmının peşin gerçekleşeceğini düşündüğünü belirtti.