Genel

İbucold C Nedir, Ne İşe Yarar Ve Ne İçin Kullanılır? İşte İbucold C Bilgileri

Son günlerde İbucold c merak konusu olmaya devam ediyor. İbucold c nedir, ne işe yarar, nerede kullanılırü nasıl kullanılır ve fiyatı ne kadar gibi aramalar sürüyor. İşte tüm detaylar...

Son günlerde en çok merak edilen ilaçlardan birisi olan İbucold c hakkında detaylı bir araştırmalar sağladık. Haber içeriğinin hangi kaynaklardan alındığına dair bilgiler de metinler altında mevcuttur. İbucold c ne işe yarar, ne için kullanılır ve fiyatı ne kadar? İşte merak edilen tüm detaylar…


İbucold c nedir ne işe yarar?
İbucold c' nin  etkin maddesi olan ibuprofen, ağrı kesici ve ateş düşürücü özelliklere sahip nonsteroid antiinflamatuvar bir ilaçtır. Psödoefedrin burun ve sinüslerde (burun boşluklarında) oluşan dolgunluğu gidermeye yarayan dekonjestan bir ilaçtır.


İbucold c nasıl kullanılır?
Yetişkinlerde ve 12 yaşın üzerindeki çocuklarda, başlangıç dozu olarak 2 tablet ve eğer gerekli ise her 4 saatte 1-2 tablet şeklinde bir miktar su ile birlikte kullanılmalıdır. Hekim tarafından önerilmedikçe günde 6 tabletten fazla alınmamalıdır. Uygulama yolu ve metodu: İBUCOLD tablet ağızdan bir bardak su ile alınır.


İbucold c 'un yan etkileri nelerdir?
Diğer ağrı, ateş ve iltihaba etkili ilaçlar ile olduğu gibi, İBUCOLD C böbrek hastalığı olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır. bozulmayı gösteren belirti ve bulgulara karşı dikkatli olunmalıdır.


İbucold c 'u kimler kullanamaz?
İbucold c,  şiddetli hipertansiyon ve taşikardinin eşlik ettiği hastalıklarda, koroner arter hastalığında kontrendikedir. Ayrıca, şiddetli kalp yetmezliğinde, şiddetli karaciğer yetmezliğinde ve şiddetli böbrek yetmezliğinde kontrendikedir.