GenelSon DurumSon Dakika

İstismar skandalında açığa alınan müftüye peş peşe 2 terfi

Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Erzurum Hacı Bahattin Evgi Yatılı Erkek Kuran Kursu'nda 2022'de yaşanan cinsel istismar skandalında açığa alınan Palandöken Müftüsü Abdulhalim Acar kısa sürede peş peşe ödül gibi 2 atama ile ödüllendirildi.

2022'de Erzurum’un Palandöken ilçesi Abdurrahman Gazi Mahallesi’ndeki Hacı Bahattin Evgi Kuran Kursu’nda 7 çocuğun istismar edildiği şiddet gördüğü ortaya çıkmıştı.

12 yaşındaki yedi çocuğun, kursta belletmen olarak çalışan Hakan Aslankafa tarafından istismar edildiği ortaya çıkmış olayla ilgili soruşturma açılmıştı.

O SKANDALDA 7 KİŞİ AÇIĞA ALINMIŞTI
İstismarın ortaya çıkmasının ardından Aslankafa, 119 yıl ceza talebiyle yargılanırken yedi görevli de açığa alındı. Açığa alınanlardan biri de Erzurum Palandöken Müftüsü Abdulhalim Acar oldu.

ATAMA ÜSTÜNE ATAMA ALDI
Ancak Acar, açığa alındıktan kısa bir süre sonra, 15 Mart 2022 tarihinde Ankara İl Müftü Yardımcısı olarak atandı.

Erzurum’daki istismarın, “Üzerini örtmekle” suçlanan Acar, 15 Mart 2022 tarihinden 2 Eylül 2024 tarihine kadar Ankara İl Müftü Yardımcısı olarak görev yaptı.

ALTINDAĞ'A ATANDI
Sözcü'de yer alan habere göre; Acar’ın yükselişi Ankara müftü yardımcılığıyla da son bulmadı. Toplam iki buçuk yıl müftü yardımcılığı yapan Acar’ın, Ankara’nın en büyük ilçelerinden Altındağ’a 2 Eylül’de müftü olarak naklen atandı.