CHPÖzgür ÖzelKemal Kılıçdaroğlu

Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili çarpıcı CHP iddiası! Aday...

Abdulkadir Selvi, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeterli desteği bulması durumunda CHP’nin eylül ayındaki tüzük kurultayını seçimli kurultaya çevirip genel başkan adayı olmak istediğini iddia etti.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeterli desteği bulması durumunda eylül ayındaki tüzük kurultayını seçimli kurultaya çevirip genel başkan adayı olmak istediğini belirterek, "Bana ‘Kılıçdaroğlu ne yapmak istiyor’ diye sorarsanız ‘Kendini bitirmek için ne gerekiyorsa yapıyor’ derim, başka bir şey demem" diye yazdı.

CHP'nin Kılıçdaroğlu döneminde girdiği hiçbir seçimde yüzde 25 oy barajını aşamadığını, Özgür Özel'le girilen ilk seçimde yüzde 38 oy aldığını kaydeden Selvi, "Kemal Kılıçdaroğlu’na bu akılları kim veriyor diye CHP kulislerini yokladım. Kimse vermiyormuş. Bunlar Kılıçdaroğlu’nun kendi aklıymış. Daha vahimi Kılıçdaroğlu bunlara inanıyormuş" ifadelerini kullandı.

Abdulkadir Selvi’nin bugünkü yazısından ‘Kılıçdaroğlu aday olacak mı?’ başlıklı bölüm şöyle:

Aslında ‘Kılıçdaroğlu ne yapmak istemektedir?’ diye sormam lazım. Ama zaten ne yapmak istediğini kendisi açıklamış durumda. Kılıçdaroğlu yeterli desteği bulursa eylül ayında yapılması planlanan tüzük kurultayını seçimli kurultaya çevirip CHP Genel Başkanlığı’na aday olmayı planlıyor.

KRT’nin yayınında, “Yeniden aday olacak mısınız?” sorusuna delegeleri işaret ederek, “Eğer yeniden genel başkan adayı gösterirlerse o zaman cesurlar bir adım öne çıksın diyeceğiz” diye karşılık verdi.

Bana ‘Kılıçdaroğlu ne yapmak istiyor’ diye sorarsanız ‘Kendini bitirmek için ne gerekiyorsa yapıyor’ derim, başka bir şey demem.

YÜZDE 25’E İNELİM Mİ

CHP senin döneminde girdiği seçimlerin hiçbirinde yüzde 25 barajını aşamamış. Ama Özgür Özel’le girdiği seçimde 45 yıl sonra yüzde 38 oy almış.

Bir yanda yüzde 38 oy almış Özgür Özel varken, diğer yanda İstanbul seçimlerini ikinci kez kazanmış Ekrem İmamoğlu varken, CHP seçmeni Kemal Kılıçdaroğlu’nu neden istesin?

‘Ey Kılıçdaroğlu sen CHP genel başkanı ol, biz böylece yeniden yüzde 25’lere inelim’ mi desin?

KİMİN AKLI

Kemal Kılıçdaroğlu’na bu akılları kim veriyor diye CHP kulislerini yokladım. Kimse vermiyormuş. Bunlar Kılıçdaroğlu’nun kendi aklıymış. Daha vahimi Kılıçdaroğlu bunlara inanıyormuş.