FenerbahçeTayfun ÜnlüSüper Lig

Krunic, taraftar ve liderlik! Tayfun Ünlü kaleme aldı

Fenerbahçe, kendi sahasında Ankaragücü'nü 2-1 mağlup ederek liderlik yolunda hata yapmadı. Maçtan sonra yazarımız Tayfun Ünlü maçı kaleme aldı. Detaylar...

Fenerbahçe evinde uzun süredir yenilmeyen Ankaragücünü ağırladı. Şampiyonluk yürüyüşünde puan kaybına tahammülü olmayan sarı lacivertliler geriyi düştüğü maçı Cengizin golleriyle çevirerek 2-1 kazandı.

Bu galibiyetle puanını 60’a çıkaran Fenerbahçe averajla hakim olduğu liderlik koltuğunu maç fazlasıyla olsa da, üç puan farkla ele geçirdi.

Avrupa’nın en golcü takımı FENERBAHÇE..

Ligde attığı 61 golle en golcü takım ünvanının yanı sıra, Avrupa genelinde de bu sezon 101 golle en fazla gol atan takım konumunda.

Gelelim maça…

Maça iyi başlamasına rağmen Livakovic’in yaptırdığı penaltıyla beklenmedik bir şekilde geriye düşen Fenerbahçe, yediği golden tam sekiz dakika sonra Cengiz Ünder’in ayağından beraberliği yakaladı.

Eşitlikten sonra taraftarın muazzam desteğini arkasına alan Fenerbahçe’de sahneye yine Cengiz Ünder çıktı. Ceza sahası içerisinde buluştuğu topu filelerle buluşturan Cengiz, kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti.

Sahne taraftarın….

Bu golden sonra adete rakibine cehennemi yaşatan Fenerbahçe taraftarı, takımına da müthiş destek verdi. Fenerbahçe takımı kurduğu yoğun baskıya rağmen maçı koparacak olan golü bir türlü bulamadı. Özellikle Tadic’in mükemmel şutunu zor da olsa kurtaran Bahadır Han, maç genelinde yaptığı kurtarışlarla farkı önlemiş oldu.

Sırasıyla Dzeko, Tadic, Batshuayi ve Emre Mor’un net pozisyonlarında kalesinde devleşti.

Fenerbahçe adına Cengiz, Ferdi, Tadic ve milli takımdan dönen Djiku’nun performansları göz doldurdu.

Bugün Rade Krunic’e ayrı bir parantez açmak istiyorum.

Rade Krunic….

Sahada görünmeyen ama müthiş işler yapan adam:

- Fenerbahçe adına en çok koşan oyuncu
- Girdiği sekiz ikili mücadelenin altısını kazanmış 8/6
- Girdiği üç hava topu mücadelelerin hepsini kazanmış 3/3
- Kendi sahasında pas oranı 93%
- Genel pas isabet oranı 87%
- Yedi kez top kazanmış
- Bir kez şut engellemiş (zirvede)

Kendi bölgesinden ikinci ve üçüncü bölgeye pas bağlantılarında net pas tercihleriyle riske girmiyor. Duracağı yeri çok iyi bildiği için merkezi doğru konumlanacak rakibin merkezi delmesini engelliyor. İsmail hocanın oyun anlayışında verdiği görevleri yerine getiriyor. Henüz 2. Maçı haftalar geçtikçe daha verimli olacaktır.

Fenerbahçe zorlu bir karşılaşmadan daha galip ayrıldı. Kayıpsız devam etmek önemli ve değerli. Önümüzde ligin çok önemli virajlarından bir tanesi var. Antalya deplasmanı çok zor ve çok önemli bir deplasman. Bu karşılaşmadan alınacak 3 puan bu şampiyonluk yürüyüşünü şahlandırır.

Hedef galibiyet, hedef şampiyonluk…