Fenerbahçe

Metatars kırığı ne kadar sürede iyileşir?

Fenerbahçe'de başarılı savunma oyuncusu Alexander Djiku’nun yaşadığı sakatlık sonrası Metatars kırığı merak konusu oldu. Nasıl iyileşir ve ne kadar süreyle iyileşir? İşte detaylar…

Süper Lig devi Fenerbahçe'nin savunma oyuncusu Alexander Djiku’nun yaşadığı sakatlık merak konusu oldu. Nedir ve nasıl iyileşir? 

Metatars kırığı nedir?

Tarak kemiği (metatars kırıkları) sık karşılaştığımız kırıklardır. Tarak kemiği kırığı, çoğu zaman , ayağın burkulması, aniden dönmesi ile oluşur. Çoğu hastada alçı, yürüme botu gibi ameliyat dışı tedaviler etkilidir. Ancan zone 2 kırıkları olarak bilinen Jones kırıklarınında kaynamama oranları yüksektir.

Ayak metatars kırığı kaç günde iyileşir?

Ayak yapı gereği karmaşık bir organdır. Bu yüzden kaynama süreci de gecikebilir. Çocuklarda kaynama süresi 3-6 hafta iken yetişkin bireylerde bu süreç 6-16 haftaya yayılmaktadır.

Metakarp kırığı nasıl iyileşir?

Kırığın pozisyonuna göre açık veya kapalı yöntem tercih edilir. Ameliyat aksiller veya ulnar sinir bloğu ile gerçekleştirilir. Hastanın tamamen uyuması gerekmez, aynı gün taburcu olabilir. 4-6 hafta sonra kırık iyileşmişse hastanın atel ve telleri alınabilir

Metatars kemiği neresi?

Os metatarsale V, ayaktaki kemiklerden biridir. Ayak kemikleri.Yeşil renkte sağ ayakta soldan beşinci kemik.