Genel

Naci Görür'den Adana depremi öngörüsü

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, deprem açıklaması yaptı. Hangi illerde deprem olacağını ve İstanbul, Adana depremi hakkında da konuştu.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, yaşanan son depremlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Görür, Adana'da yaşanacak olası bir deprem için "Adana'da beklediğim deprem 6'lar mertebesinde olur" dedi.

Diyarbakır ve Antalya'daki depremi değerlendiren yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Adana'daki olası bir deprem için açıklamalarda bulundu.

Halk Tv canlı yayınında konuşan ve 7 Şubat'ta Adana ve İskenderun yöresine dikkat edelim dediğini hatırlatan Görür, "Deprem büyüklüğü de stresi transfer ettiğin zaman deprem oluşturacak fay boyutu nedir o önemli. Küçük fay öyle büyük deprem üretemez" dedi.

“BU DEPREM FAYLARI MTA HARİTASINDA YOK”

Görür, paylaşımında “Bugün olan depremler hakkında sizleri bilgilendireceğim: Önce Malatya'da 4,3 büyüklükte Öncü-Yeşilyurt depremi, sonra da 5,2'lik İkizce-Yeşilyurt depremi oldu. Kuvvetle muhtemeldir ki Öncü depremi İkizce depreminin öncüsüdür. Bu deprem fayları MTA haritasında yoktur. Yeni fay?” ifadelerini kullandı.

NACİ GÖRÜR'ÜN DEPREM BEKLEDİĞİ BÖLGELER

Bilim insanı Görür, ayrıca Doğu Anadolu fayının olduğu bölgelerde, özellikle Adana Havzası, Kayseri, Adıyaman ve Hakkari arasında sıkışma kökenli depremler olabileceği uyarısında bulundu. Bu depremlerin büyüklüğünü kesin olarak tahmin etmek zor olsa da, geçmişte yaşanan büyük depremlerin bu tür hareketlilikleri tetikleyebileceğine dikkat çekti.

Prof. Dr. Naci Görür, vatandaşların deprem riski ve önlemler konusunda bilinçlenmesi gerektiğini vurgulayarak, geçmiş deneyimlerin ve tarihi depremlerin periyodlarına dikkat çekti. Uyarılarını, "Kahramanmaraş depremlerini senelerce uyardık, sonucunu da gördük işte. Bunlar daha büyük 7 ve üzeri depremler üretebilir" şeklinde sürdürdü.