GenelSon DurumSon Dakika

Narin Güran'ın yeni görüntüsü ortaya çıktı!

8 yaşındaki Narin Güran 21 Ağustos'ta öldürülmüş, cesedi 8 Eylül Pazar günü cansız bedebi dere yatağına saklanmış şekilde bulunmuştu. Küçük Narin günlerce kayıp olarak aranmıştı. Ancak elde edilen deliller Narin'in akrabalarını işaret etti. Cinayette itiraflardan sonra yeni deliller de dosyaya girmeye devam ediyor. Narin’in amcalarından birinin evinden çıkan kamerada, sekiz günlük görüntünün kaybolduğu belirlenmiş, görüntünün kurtarılması için hard disk TÜBİTAK’a gönderilmişti.

Diyarbakır’da katledilen 8 yaşındaki Narin Güran cinayetinin aydınlatılması çalışmalar sürdürülüyor. Cinayette ilk tutuklanan isim olan amca Salim Güran’ın evindeki güvenlik kamerasının silinen kayıtlarının kurtarılması için TÜBİTAK’a başvurdu. Olayda dikkat çeken bir nokta daha ortaya çıktı.

8 GÜNLÜK GÖRÜNTÜ SİLİNMİŞ

Soruşturmayı yürüten savcılık talimatıyla Narin’in amcalarından birinin Tavşantepe Mahallesi’ndeki evinde arama yapıldığı öğrenildi. Evde bulunan güvenlik kamerası incelemeye alındı. 15 gün boyunca kayıt yapabilme kapasitesine sahip kameranın hard disk’inde sadece 7 günlük görüntü olduğu belirlendi.

HARD DİSK TÜBİTAK'A GÖNDERİLDİ

Bunun üzerine 8 günlük görüntülerin silinmiş olma ihtimalini değerlendiren yetkililer bu yönde teknik çalışma yapılmasını istedi. TÜBİTAK’a gönderilen hard disk’te 2 Eylül ile 9 Eylül arasındaki kayıtların olmadığı belirlendi. Kayıp görüntüler arasında Narin’in naaşının bulunduğu tarih olan 8 Eylül’e ait kayıtların da yer aldığı bildirildi.

ŞAHİN GÖZ KAMERALARI

Askeri üs bölgesinde bulunan Şahin Göz kamerasının kaydettiği görüntüler, cinayete dair yeni ipuçları sağladı. Şahin Göz kamerası, cinayet günü Narin Güran’ın cesedinin gömüldüğü anlara dair önemli görüntüler kaydetti. Olayla ilişkili olarak gözaltına alınan şüpheli, cinayete dair itiraflarda bulundu. Ancak kameralardaki bulunan iki kişi daha henüz tespit edilemedi. TÜBİTAK, bu görüntüleri analiz ederek şüphelilerin kimliklerini belirlemeye çalışıyor ve bu gelişme cinayet soruşturmasının yönünü değiştirebilir.

NARİN'İN ÖLDÜĞÜ SAATTE EVDE OLANLARIN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

TÜBİTAK uzmanları, hard disk üzerinde çalışmalara başladı. Tavşantepe Mahallesi’ndeki bir diğer çalışmada da tüm baz istasyonu kayıtları inceleniyor. Bu kayıtlarda kameranın bulunduğu evde, Narin’in öldürüldüğü saatte kimlerin olduğu belirlendi.

BOĞAZINI SIKIP, AĞZINI KAPATTI

Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen raporda yer alan detaylar kan dondurdu. İşte acı gerçekler: Narin, kaybolduğu 21 Ağustos tarihinde öldürüldü. Küçük çocuğun boğazını sıkan katil zanlısı, bir yandan ağzını burnunu kapattı. Kurtulmaya çalıştığı sırada da göğsüne bastırdı. Uzun süre nefessiz kalan çocuk can verdi. Uzun süre suda kalan cesedin birçok yerinde çürüme ve sıvılaşma görüldü. Narin'in dışarıda olan ağabeyinden dikkat çeken bir paylaşım geldi.

"SİLAHIYLA GÖZDAĞI MI VERDİ?"

Ferit Demir, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Salim Güran'ın Narin'in kaybolduğu dönemde ruhsatlı silahını sürekli belinde taşıdığını belirtti. Demir, "Köyde onlarca jandarma varken neden silahla dolaştı?" sorusunu yönelterek, Güran'ın bu tavrının köylüye gözdağı verip "konuşan olursa gereğini yaparım" mesajı mı verdiğini sorguladı. Demir şunları yazdı...

Fotoğraftakiler Narin'in ağabeyleri...

"Narin'in canice katledilmesi soruşturmasında 1 numaralı zanlı olan amca Salim Güran ile ilgili bir gözlemimi anlatıp bir kaç soru soracağım. Tabi ki cevap alamayacağımı da biliyorum. Narin kaybolduktan sonra köyde uzunca bir süre kalıp yayınlar yaptım. Salim Güran gözaltına alındığı güne ruhsatlı silahını herkesin göreceği şekilde belinden hiç indirmedi. Hatta vali ve Jandarma komutanı köye gelirken bile onların bulunduğu alana hep silahlı olarak gitti.

Şimdi soralım;

Köyde onlarca jandarma varken Salim Güran ortalıkta silah ile neden dolaştı?

Salim Güran köy içinde silahı özellikle görünür şekilde dolaşırken kime ne mesaj verdi ?

Salim Güran silahı belinde özellikle hep görünür şekilde neden dolaşıyordu?

Aynı zamanda köy muhtarı olan Salim Güran Valinin yanına silahla gidecek kadar saldırı tehlikesi altında mıydı?

Salim Güran'ın köy içinde onlarca asker varken silahı görünür şekilde dolaşarak konuşan olursa gereğini yaparım mesajı mı veriyordu?

Bu sorulara kimse cevap vermez ama ben yine de sordum…

Ağabey Baran Güran, cinayetin araştırılması ve adaletin sağlanması için Diyarbakır Barosu’na başvurmuş destek istemişti. Güran, Instagram hesabından Narin'le olan yeni bir fotoğrafını paylaştı. Güran, hikayesine hiçbir not düşmedi. Ancak iki tane solmuş gül emojisi ekledi.