Son DurumUEFA Konferans LigiFenerbahçe

Nordsjaelland maçında Fenerbahçe neler yapmalı?

UEFA Konferans Ligi'nde Nordsjaelland ile karşılaşacak olan temsilcimiz Fenerbahçe, maçta ne yapmalı? Yazarımız Tayfun Ünlü'nün kaleminden...

Avrupa Konferans Ligi başlıyor

Temsilcimiz Fenerbahçe, bugün saat 19:45'te Kadıköy'de Danimarka'nın Nordsjaelland takımını ağırlayacak.

Bu sezon Avrupa macerasına kayıpsız başlamayı hedefleyen Fenerbahçe, yoğun fikstür nedeniyle rotasyona giderek  derin oyuncu kadrosunu kullanması bekleniyor.  Teknik Direktör İsmail Kartal, rotasyon sinyallerini geçtiğimiz günlerde vermişti.

Son maçlarda oyun gücünün geri planda kaldığı ve yıldız oyuncuların bireysel performansları ile galibiyetler elde edildiği göz önüne alındığında, Fenerbahçe'nin yapacağı rotasyonun takım üzerindeki etkisi merak konusu.

Yıldızlar 11'de

Özellikle Tadiç ve Dzeko gibi dünya çapında ünlü yıldızların ilk 11'de yer almaması bekleniyor.

Kağıt üzerinde kolay gibi görünse de, Fenerbahçe'yi zorlu bir karşılaşma bekliyor.
Nordsjaelland, fiziksel ve kondisyon gücü yüksek bir ekip olarak öne çıkıyor ve takım halinde kompakt bir oyun sergiliyor.

Liglerinde geçtiğimiz günlerde FC Kopenhag'ı 3-1 mağlup ederek gövde gösterisi yapan Nordsjaelland, İstanbul’a bir hayli moralli geldi.

Peki, Fenerbahçe neler yapmalı?

En önemlisi, Fenerbahçe'nin mutlaka topa sahip olup oyunu rakip yarı sahaya taşıması gerekiyor. 
Fiziksel olarak güçlü bir rakip karşısında oyunu kaliteli ayaklara teslim edecek bir anlayışla oynaması ve rakibine karşı en güçlü özelliğini kullanması maçın genelinde Fenerbahçe’ye avantaj sağlayacaktır.

Oyunun her iki kalede hızlı oynanması, Fenerbahçe için riskli olabilir. Rakibin en çok benimsediği oyun karakteri tam anlamıyla böyle bir oyun. En güçlü oldukları oyunu oynamayı hedefleyeceklerdir.

Kadıköy'deki bu mücadele, kapalı gişe oynanacak ve taraftarın yarattığı atmosfer, galibiyet için önemli bir etken olacaktır.

Fenerbahçe tribünleri, genç oyunculardan oluşan rakip takımı baskı altına alarak rakibin oyun ritmini etkileyebilir.

Güzel ve heyecan dolu bir mücadele bizleri bekliyor.

Galibiyetle ayrılma dileğiyle…

Maç sonu yazımda görüşmek