GenelSon DurumSon Dakika

O açıklamaya Özgür Demirtaş’tan sert tepki geldi!

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya'nın enflasyon açıklamalarına çok sert tepki gösterdi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Erhan Çetinkaya dün ekonomi basınından isimlerle bir toplantı gerçekleştirmişti. Toplantıda önemli açıklamalarda bulunan TÜİK Başkanı Çetinkaya, enflasyon konusunda da dikkat çeken yorumlar yapmıştı.

Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş da Çetinkaya'nın açıklamalarına çok sert tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Prof. Demirtaş, Çetinkaya'nın enflasyonla ilgili yaptığı bir değerlendirmeyi alıntıladı ve "İçler acısı bir açıklama. Korkunç bir açıklama" diyerek paylaştı.

YÜZDE 75 İLE YÜZDE 45 ARASINDA FARK YOK

TÜİK Başkanı Çetinkaya enflasyon ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

“Enflasyonun yüzde 75 olması ile yüzde 45 olması arasında fark yok. Fiyatlar artıyor. 100 lira olan ürünün fiyatı bir yıl sonra 175 veya 145 lira olacak arasında can yakıcılığı açısından bir fark yok. Psikolojik olabilir belki. TÜİK Başkanı ve bir vatandaş olarak da söylüyorum, matematiksel bir gerçeklik.”

Prof. Dr. Özgür Demirtaş ise bu açıklamayı "İçler acısı" olarak değerlendirdi.

Demirtaş şu ifadeleri kullandı:

"İçler acısı bir açıklama. Korkunç bir açıklama. Olacak iş değil. Aklımı oynatacak derecede sinirlendirici bir açıklama. Bir Başkan bu sözleri nasıl söyler??? Aman Allahım, Aman Allahım..."

İşte Prof. Demirtaş'ın tweeti: