GalatasarayFenerbahçeBeşiktaş

Ola Solbakken kimdir, kaç yaşında ve analizi...

Süper Lig ekiplerinin gündemine gelen Ola Solbakken kimdir, kaç yaşında ve analizi...

Galatasaray’ın yeni teknik direktör   Okan Buruk, yeni sezon transferlerinde kendi sistemine uygun oyuncuları taramaya almaya başladı. Galatasaray, Ola Solbakken için de çalışmaları sürdürüyor…

 

Ola Solbakken Profili

Galatasaray’ın transfer listesinde yer alan Ola Solbakken, merak ediliyor ve hakkında çok soru soruluyor. İşte genç  hücum oyuncusunun analizi…

  • Yaş: 25
  •  Mevki: Sağ kanat
  •  Piyasa değeri: 2.1M €

Skor katkısı veriyor

Kanat forvet bir oyuncu olan Solbakken,  kapalı savunmalara karşı oynadığı zamanlar skor katkısını sağlıyor. Hızlı oyuncu eksiltmesinden kaynaklı olarak takımı ileriye taşıyor. Ceza alanı dışından çektiği şutlar ve ara paslarla kaleyi abluka almasını seviyor. 

Pasları kaliteli

Dribbling atmasını seven Solbakken, kaptığı toplarla çizgiye indiği zaman net paslar atarak üçüncü bölge oynayanlara asist sağlıyor. Kanatlarda kaptığı topları hızlı şekilde rakip ceza alanına taşıdıktan sonra arka ve ön direğe açtığı ortalarla takımın skor bulmasını sağlıyor.

Sert şutlar çekiyor

Solbakken, ceza alanı içi ve ceza alanı dışından çektiği şutlarla gol ve goller bulmaya çalışıyor. Rakip takım oyuncularını geçtikten sonra beklenmedik  şutlar çekmeyi seviyor.  Çizgiye indiği zaman dar alandan şutlar çekmesini seviyor. 23 yaşındaki Norveçli oyuncu çektiği şutların çoğunluğunu üçüncü bölge sağ taraftan çekerken sol bölge de ise fazla şutları bulunmamaktadır.

Oyuncu eksiltiyor

Bileklerine hakim olan genç oyuncu kendisine gelen topları kanatlardan hızlı şekilde alarak tek tek oyuncu eksiltmesini seviyor.  Attığı çalımlar çok kaliteli ve  taraftarı ayağa kaldıracak oranda oluyor. Mental olarak kendini topladığı zaman rahatlıkla kapalı savunmalara karşı oyunu açabilir.

İçeriye dalıyor

Solbakken, ayağına topu aldığı zaman fizik gücüne güvenerek direkt rakip oyuncuların üstüne giderek oyuncu eksiltmeye çalışıyor. Süper Lig’de fizik gücü kuvvetli olan savunma ve sert oyun seven savunma oyuncularına karşı bu hamleleri yaptığı zaman top kaybı çok yaşayabilir. 

 İki kanatta görev alır

Hem sağ hem de sol kanatta görev alan Solbakken, iki kanatta da rahatlıkla oynayabiliyor. Tamamen sol ayağını kullanmaya çalışan genç oyuncu sağ ayağıyla fazla şut çekme özelliği bulunmuyor. Morutan gibi oyuncu eksiltme becerisi olan bir isim ile birlikte oynadığı zaman, oyunun akışına göre görev alanı değişikliği uygulanmadığı anlar da top kayıpları yapabilir. Set hücumlarını seven Solbakken, sabır edilmesi gereken isimler arasında olması gerekir. 

Ola Solbakken özellikleri

- Çizgiye inip pas vermesini sever…
- Hücuma katkı sağlar...
- Kuvvetli sol ayağı var…
- Hızlı ve net karar verir…
- Oyuncu eksiltmesini sever...
- Ayağında çok top tutuyor…
- Set hücumlarda etkili…